Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільським священикам радять скрутити гучномовці

Церковним парафіям рекомендувати частково знизити рівень озвученості гучномовця під час богослужінь. 

rupor1Про це йдеться у відповіді на петицію Юлії Ніколенко, яка просила міську владу заборонити проводити церковну службу через гучномовці у Тернополі, пише 0352.ua. 

У відповіді на петицію за підписом заступника міського голови Леоніда Бицюри також сказано, що безпосередньо порушення законодавства про шум в частині часу, відведеного для цього, не було.

“З метою встановлення факту можливого перевищення рівня шуму регламентованого для денного часу доби, доцільно було б створити комісію міської ради за участю представників релігійних громад, органів влади із залученням міського відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України», – йдеться у відповіді.

Власне відповідь містить 11 абзаців, але всі вони фактично “ні про що” – щось на кшталт “доцільно було б створити комісію…”. Очевидно, що влада міста не знала як вийти із непересічної ситуації, коли треба догодити “і нашим, і вашим”. Відтак відповідь перенасичена витягами із законодавства і дуже нагадує банальну відписку, однак  в самому кінці таки згадується про рекомендацію. Для влади Тернополя – це вже неабиякий прогрес.

Завдяки проекту ООН Зубко перерізав стрічку у Шумському ЦНАПі

Друзі Барни почали переслідувати жінку, яка багато говорить проти влади