Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Після 10 років розмов про розвиток туризму в області нарешті встановлять вказівники до музеїв

На Тернопільщині планують встановити інформаційні вказівники до музеїв, щоб популяризувати об’єкти культурно-історичної спадщини.
vkazivnykyНині в області працює 29 музеїв – 8 обласних і 21 районних, з них 5 музеїв передані об’єднаним територіальним громадам.

Усі музеї націлені на дослідження і популяризацію кращих набутків минулого і сьогодення відповідно до статутних завдань та профілю.

Однак як би гарно не говорили чиновники про багатство й важливість наших музеїв, вони опинилися на межі закриття.

Відсутність фінансування для придбання нових експонатів, відсутність відвідувачів, незацікавленість у розвитку музейної справи влади…

Відтак, щоб зовсім не занедбати набуте роками й важкою і кропіткою працею, керівництво області вирішило популяризувати музеї. Уже обговорили з представниками тернопільських туристичних фірм питання про можливість відвідин наших музеїв туристами, а також ознайомлення з туристичними інфраструктурними об’єктами учнями та студентами Тернопільщини.

«Перш ніж їхати до Львова, Чернівців, Карпат потрібно побачити всю красу Тернопільщини», – переконані в управлінні культури Тернопільської облдержадміністрації.

З цією метою обговорюється питання про встановлення інформаційних дощок або інформаційних банерів, які будуть вказувати на місце розташування подібних об’єктів соціальної інфраструктури, об’єктів культурної-історичної і туристичної спадщини.

Шість хвиль мобілізації і на Тернопільщині вирішили проблему безробіття

Тернопільським музеям дадуть гроші на інтернет-сайти