Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільському «Малятку» виділили кошти на фізіотерапевтичний кабінет

Це сталося попри заперечення обласного управління охорони здоров’я.

oda3Хоч в Тернопільській області є 400 тис. грн. медичної субвенції, які досі не розподілили, представники управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА вирішили заперечити депутатській ініціативі, як можна витратити кошти. Але свого важливішого варіанту не запропонували.

Так, на 4 сесії обласної ради нового скликання, яка відбулася 22 вересня, голова фракції ВО «Свобода» Олег Сиротюк запропонував депутатам проголосувати за виділення 198,8 тис. грн. на поточні ремонти в обласному комунальному спеціалізованому будинку дитини «Малятко», а саме на фізіотерапевтичний кабінет, розташованому у Тернополі, на вул. Ак. А. Сахарова,2.

Окрім того, ще 50 тис. грн. також направити на придбання м’якого інвентаря для обласного перинатального центру «Мати і дитина».

Як виявилося, депутат не створював сенсації на фоні новонароджених чи дітей, позбавлених батьківського піклування, а просив відреагувати на звернення закладів, що належать обласній раді.

«Вже 3 квартал в нас є залишок субвенції, який в грудні пропаде. Чому б не вирішити вже сьогодні цих 2 проблемних питання?», – зазначив Олег Сиротюк.

Однак представники обласного управління охорони здоров’я намагалися апелювати на ініціативу депутата.

«У нас є значно важливіші питання на які потрібно гроші, ніж виділення 198 тис. грн.. на фізіотерапевтичний кабінет для будинку «Малятко», – звернулася до присутніх на сесії заступник директора – начальник управління фінансово-економічного та програмного забезпечення департаменту охорони здоров’я Лідія Чайковська.

Однак, конкретних проблемних питань, на що і справді в управлінні охорони здоров’я планували витратити кошти, чиновниця так і не назвала.

Тоді як депутати обласної ради підтримали зміни до обласного бюджету загалом, тобто і пропозицію Сиротюка.

Світлана ВАСИЛИШИН

П’яного мотоцикліста у Тернополі оштрафували за двома статтями

На Тернопільщині фермер ліг під колеса, аби виконавча служба не забрала комбайн