Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільський радник Авакова заявив про цукрову аферу на 700 мільйонів

В Аграрному фонді України зберігається 76,7 тисяч тонн нереалізованого цукру, з яких – 67,4 тонн сирцю білого та 9,3 тонн цукру тростинного. Його термін придатності закінчується 1 жовтня 2016 року.

apostolПісля цього цукор уже заборонено продавати та виходити на внутрішній ринок з інтервенцією (це уже буде не продукт харчування, а сирець).

Про це заявив екс-тернопільський нардеп, а нині радник Міністра МВС Михайло Апостол, пише “Репортер”.

За словами Апостола, 7 липня 2016 року до Мін АПК було подано проект Постанови, адже для реалізації цукру необхідно прийняти Постанову КМУ “Про реалізацію цукру-піску, не пов’язаного з державним ціновим регулюванням”, який так і не розглянули за засіданні Уряду.

– Що це таке – професійна і службова недбалість, безвідповідальність, відчуття безнаказанності, халатність чи корупційна складова посадових осіб, які так і не вжили жодних заходів для реалізації цукру? Це більше 700 млн. грн. очевидних збитків, які можуть завдати удару як іміджу держави, так і внутрішньому харчовому ринку, – заявив Михайло Апостол.

Разом із тим, на думку радника Міністра МВС, суспільство має знати, хто має пряме відношення до “цукрових” схем у країні та кому вигідно зруйнувати продовольчі програми України?

– Сьогодні злочину ще немає, він може статися після 1 жовтня цього року. Надіюся, що Міністр АПК розуміє наслідки та відповідальність, – резюмує Михайло Апостол.

У Бучацькому районі водій легкового автомобіля збив велосипедиста

На Тернопільщині сирзавод зливав відходи у дощовий колектор