Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільська депутатка хоче контролювати місцевих будівельників

Депутат Тернопільської міської ради Наталія Паньків (пов’язана зі скандальним забудовником «Набережний квартал») зареєструвала проект рішення «Про обов’язкову умову укладення договорів про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Тернополя».

pankiv-naberezhnyj-kvartal– З метою максимальної прозорості та об’єктивності зобов’язати уповноважених та відповідальних осіб міськради при укладенні договорів про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Тернополя погоджувати їх з постійною депутатською комісією міської ради з питань містобудування, – йдеться в проекті рішення Паньків. Депутат також аргументувала свою пропозицію.

– Будь-яке капітальне будівництво/реконструкція у місті передбачає обов’язкову сплату певного «податку» (пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста), який становить 6% від загальної кошторисної вартості для нежитлових будівель і споруд, 4% – для житлових будинків. Здавалось би, все просто та справедливо. Однак насправді недобросовісні забудовники можуть зловживати, занижуючи саму кошторисну вартість, тобто зменшувати реальну суму вартості будівництва, від якої буде нараховуватись відсоткова сума до сплати в загальну міську казну. Пропонуємо усі договори та кошториси аналізувати самим депутатам, а саме: покласти цей контроль на профільну постійну депутатську комісію (нині це виключно компетенція виконавчого комітету міської ради – авт.), – пояснила Паньків.

Наталія Паньків усвідомлює, що додає роботи депутатам міської ради, але впевнена, що вони справляться: «Адже для чого ж тоді ми йшли у депутати? Саме на нас лежить відповідальність перед громадою».

Що найцікавіше, головою постійної депутатської комісії Тернопільської міської ради з питань містобудування є не хто інший, як… сама Наталія Паньків. Можна не сумніватися, що коли подібне рішення буде проголосовано, то вона особисто згадає тернопільським будівельникам, як ті не дозволяли її «Набережному кварталу» зводити будинок на вулиці Микулинецькій та фактично вижили скандальну будівельну фірму з хмельницькою пропискою із тернопільського ринку, пише “Репортер”.

Через торгівлю орхідеями юнак заробив собі на кримінальну справу

На Тернопільщині у пенсіонерки викрали понад 30 тисяч гривень