Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Після страйків водіїв у Тернополі зросла вартість проїзду в таксі

Скоріш за все страйки не вийдуть за межі таксофірм, бо власники уже погоджуються підняти ціну проїзду.

taksi1У деяких службах таксі ціну проїзду уже підняли, на інших триває діалог між власниками та водіями.

Але зрозуміло, що мінімальна вартість проїзду в таксі таки підніметься до 25 грн., а кожен наступний кілометр, який не входить у мінімальний тариф, вартуватиме на 50 коп. дорожче, як дотепер.

Оскільки на прохання водіїв уже відреагували деякі власники тернопільських служб таксі і їхні водії уже працюють за новими тарифами.

Підвищилася ціна економ класу мінімальний тариф з 20 до 22 грн., а за кожен наступний км попри тариф – раніше пасажири платили 5,00 грн. за км, а тепер 5,50 грн. Стандарт класу – мінімальний тариф тепер сягає 25 грн. а кожен наступний км з 5,50 грн. зріс до 6,00 грн.

«Рахуйте зима йде, треба їм антифриз, помпи, термостати, радіатори, якщо ще ціну газу піднімуть, треба зарплати з чогось водіям платити, їм також окрім автомобіля, щось теж заробляти. Це ті власники фірм можуть не погоджуватися, які своїх машин не мають, але інші підніматимуть», – розповів власник тернопільської служби таксі «Шанс» Микола Чапля.

А от керівництво таксі «Пілот» розповідає, що пішли з водіями на діалог, оскільки розуміють, наскільки мізерна сьогодні ціна питання для споживачів і наскільки вагома для водіїв таксі.

«Я за те, щоб домовлятися з усіма. Тому в нас піднялася ціна, і вона хоч економічно обґрунтована, але не сягнула рівня інфляції. Тепер в нас 25 грн. подача автомобіля вартує, ми даруємо клієнту безкоштовні 4 км проїзду, а вже за 5 км нараховуємо тепер 6 грн. Раніше км вартував 5,50 грн.», – розповіли у службі таксі «Пілот».

Тож іншим фірмам таксі не залишиться нічого іншого, як теж підняти тариф. Інакше на хвилі бунту водії можуть змінити місця роботи і почати працювати там, де отримуватимуть кращий заробіток.

Світлана ВАСИЛИШИН

На Тернопільщині проведуть парад кіз та робитимуть “селфі з козою”

Житель Тернопільщини загинув від ураження електричним струмом