Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Що тернополян чекає на День Незалежності і День міста?

Чемпіонатом Східної Європи з аквабайку та фестивалю “Вуличний ринок” розпочав Тернопіль святкування Дня Незалежності та Дня міста.  Водні змагання триватимуть ще до 24 серпня, а вуличний фестиваль – аж до 25 серпня.

день незалежностіУ День Прапора, 23 серпня, у Тернополі, на Татральному майдані, урочисто підняли державний стяг, згодом міська та обласна влада поклала квіти до пам’ятників та пам’ятних знаків Тараса Шевченка, Ярослава Стецька, Ярослави Стецько, В’ячеслава Чорновола, Степана Бандери, Героїв Небесної Сотні та учасників АТО з нагоди 25-ї річниці Незалежності України.

Також сьогодні відкрили кілька виставок та презентували книги.

Але найбільше заходів у Тернополі проведуть 24 серпня у День Незалежності України.

Зокрема упродовж дня, у парку ім. Т. Шевченка безпрограшну лотерею проводитиме Тернопільська міська організація товариства Червоного Хреста.

З 14 по 18 год. на Театральному майдані відбудеться спортивно-розважальне свято-квест “Файне місто”, конкурс малюнка на асфальті “Тернопіь спортивний” і навіть танцювальний марафон.

Одночасно з 14:00 на Театральному майдані розпочнуться показові виступи ВГО “Сокіл”, повідомили у міській раді Тернополя.

А також мелітарні показові виступи Національної Гвардії України та школи ножового бою “Дике поле”.

Згодом усі присутні покладуть квіти борцям за Незалежність України.

Не менш цікавим заходом 24 серпня о 14:30 буде концерт для ветеранів визвольних змагань та воїнів-учасників АТО “Пісні українських змагань”, який відбудеться у внутрішньому дворі Тернопільського обласного музею політв’язнів та репресованих.

Вже о 18:00 святкування Дня Незалежності у Тернополі змінять основну локацію – на набережній ставу у парку ім. Т. Шевченка урочисто закриють чемпіонат Східної Європи з аквабайку. А з 19:00 тернополян розважатимуть музиканти.

Першими виступлять Андрій Підлужний та Володимир Трач із програмою “Вставай, Сонце”, а в 19:30 конерт продовжить гурт “Плач Єремії”.

О 21:00 на набережній уже виступатимуть гурти “NAMELESS”, “Тік Ту”, “Ті, що падають вгору”, “Лемко Блюграс Бенд”.

А в 22:00 на остріві “Чайка” розпочнеться молодіжна вечірка просто неба за участю кащих діджеїв України.

27 серпня, у суботу,о 12.00 на Текстильній навпроти входу до Сінема сіті відбудеться офіційна презентація проекту “Переможці”, присвячений воїнам АТО. за участю куратора проекту Соломії Вітвіцької (канал 1+1) та співачки Оксани Мухи.

у Тернополі святкуватимуть 160-ту річницю від дня народження Івана Франка. О 13:00 на вул. Г. Сагайданого відбудеться покладання квітів Великому Каменяру, а згодом – літературні читання “Літбат слово на передовій”.

Згодом святкову програму продовжить народна артистка України Любов Ізотова, яка заспіває літературно-музичну композицію, присвячену день народженню Івана Франка “Земле моя, всеплод.щая мати”.

О 15:30 у суботу, 27 серпня на стінах Палацу Кно відкриють меморіальну дошку Єжи Гоффману, а в 17:00 на Театральному майдані відбудуться плац-концерти духових оркестрів України.

Після цього, о 19:00 на Театральному майдані розпочнуться Тернопільські дні моди за участю провідних дизайнерів України.

28 серня, у неділю, святкування Дня міста та свята Успіння Пресвятої Богородиці та 476-ї річниці міста Тернополя розпочнеться у храмі Успіння Пресвятої Богородиці на вулиці Кн. Острозького,55.

о 15:30 відбуеться  Мистецька імпреза з нагоди поповнення Алеї Зірок іменами «Крізь терни до зірок» на вул. Г.Сагайдачного.

А на триторії Тернопільського замку о 17:00 розпочнеться відкритий кубок міського голови з греко-римської боротьби – показові виступи з видів спорту.

Вже о 17:30 відбудуться показові виступи з водних видів спорту (віндсерфінгу, байдарок, каное, катамаранів); – флеш–моб; – виступ танцювальних колективів з наоди відкриття відпочинкової зони “Циганка” поблизу вулиці Білецької.

о 18:00 на острівці чайка у пару ім. Т. Шевченка розпочнеться Ternopil Holi Festival.

З 19:00 на набережні Тернопільського ставу розпочнеться концерт гуртів «Ті, що падають вгору», «Postman», «Львівський танцювальний клуб», «Mr. Freeman», “Мед Хедс”.

О 22:00 з нагоди Дня міста і вдруге за тиждень у парку ім. Т. Шевченка для молоді влаштують вечірку на острівці “Чайка”.

Також 28 серпня урочисті заходи відбудуться і на Співочому полі у парку Національного відродження.

З 12:00 розпочнеться Свято меду, виставка-ярмарок тернопілсььких майстрів декоративно-прикладного мистецтва “Скарби Тернового поля” і фестиваль галицької кухні.

О 15:00 відкриють виставку – конкурс квітів та квіткових композицій за участю комунальних підприємств міста та мешканців Тернополя «Стверджуючи українське».

Паралельно, о 15:00, переможці та лауреати Всеукраїнських та міжнародних фестивалів та конкурсів “Співай, Україно”.

А в 19:00 на Співочому полі нагородять кращих тернополян.

Згодом, о 20:00 розпочнеться концертна програма, до якої о 21:30 приєднається народний артист України Віктор Павлік.

 

Чоловік, який на Тернопільщині скоїв потрійне вбивство, сам телефонував у поліцію (ВІДЕО)

Незалежній Україні – 25!