Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чим цього року здивують на Львівському Форумі видавців

15-18 вересня у Львові відбудеться традиційний Форум видавців, 23-ій за ліком. Це найбільший український книжковий ярмарок та один із наймасовіших заходів подібного типу в Східній Європі.

форум-видавцівГоловні експозиції Форуму розташовуються у Палаці мистецтв і біля палацу Потоцьких на вулиці Коперника.

Профессор Гарвардського університету Сергій Плохій презентуватиме свою нову книгу «Брама Європи».

Спеціальними гостями 23 Форуму видавців будуть сучасний італійський письменник Паоло Джордано, твори якого продаються мільйонними тиражами, відомий австрійський репортер та письменник Карл-Маркус Ґаус, який візьме учсть у презентації першого перекладу своїх текстів українською — збірки художнього репортажу «Зникомі європейці». До Львова завітає один із найвідоміших сучасних сербських письменників Срджан Срдич.

Під час 23 Форуму видавців відбудеться презентація нового театрального проекту Вірляни Ткач та Ярої Мистецької Групи «Тичина, Жадан і Собаки». В основі постановки — поезія Павла Тичини, Сергія Жадана та пісень рок-групи «Собаки». Замість діалогів у сценах — вірші Тичини зі збірки «Замість сонетів та октав», яку режисерка вважає актуальною для теперішніх подій в Україні. З віршів Жадана звучатимуть «Бийся за неї» та «Після нас залишається лише пустота».

Одна з важливих подій цьогорічного Форуму видавців — приїзд учасників Нью-Йоркської групи поетів. Поет та перекладач Остап Сливинський готує спеціальний проект «Література проти агресії». Це публічні дискусії, презентації, а також спеціальний проект «Історії іншості» — цикл публічних інтерв’ю з літераторами та інтелектуалами, які пережили досвід соціального відчуження.

Більше інформації про 23 Форум видавців у Львові можна знайти на сайті bookforum.ua

Андрій ОМЕЛЬНИЦЬКИЙ

На Тернопільщині у 2016 році закриють 12 шкіл

Тернопільський молокозавод збудує на Лозовецькій ще один виробничий корпус