Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільська Алея зірок поповнилася трьома новими світилами (ФОТО)

Слідом за зіркою тернопільським волонтерам, яку встановили торік, на День Тернополя-2016 відкрили пам’ятну таблицю воїнам АТО.

IMG_0204 «Цього року, враховуючи те, які звернення подавали тернополяни, громадські організації, було прийнято рішення, що перша зірка, яку відкриємо, буде присвячена учасникам АТО. Ця зірка присвячується всім бійцям Збройних Сил, добровольчих формувань, поліції, Національній гвардії, усім, хто захищав і захищає Україну», – зазначив на відкритті нових зірок міський голова Тернополя Сергій Надал.

Наші бійці і сьогодні воюють із російським агресором на сході. Проте тернополяни мають пам’ятати, що хоч наше місто розташоване на мирному Заході України, Герої нашого міста та області одними із перших повстали проти влади Януковича на Майдані. А згодом не зрадили своїм принципам, любові до Батьківщини і добровольцями, солдатами регулярної армії, рушили у бій.

«Понад 5 тисяч наших співвітчизників пройшли АТО, 86 хлопців не повернулося. Ми схиляємо перед ними усіма голову і дякуємо їхнім родичам. А ця зірка буде пам’яттю про кожного військовослужбовця, добровольця, які першими ринули на схід захищати Батьківщину», – розповів Володимир Катинський.

Ще одну пам’ятну зірку відкрили по-справжньому народному артисту України і режисеру Мирославу Коцюлиму.

«Побутує думка, що: «Незамінних людей немає», але уже 10 років поспіль усі, хто його знав і бачив його працю, можуть сказати, що він своєю відсутністю, спростовує це. У нього була стовідсоткова акторська органіка, а на сцені він в мить змушував когось плакати, а когось сміятися своїм внутрішнім колосально багатим світом», – розповів народний артист України, головний режисер Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка Олег Мосійчук.

Монолог, образ, який багато разів проживав Мирослав Коцюлим, в пам’ять про видатного митця перед відкриттям зірки, відтворили актори тернопільського драмтеатру.

«Ця зірка буде сяяти у всі віки і залишиться у пам’яті у нас і в майбутніх поколінь», – подякувала усім присутнім за теплі спогади про чоловіка і дружина Олена Коцюлим.

Окрім того, тернополяни вшанували сучасника, співака, композитора, автора пісень Тіни Кароль, Тоні Матвієнко, гурту «Скрябін», лідера тернопільського гурту «Нічлава-Блюз» Андрія Підлужного.

«Я один із наймолодших, хто отримав таку відзнаку, я дуже усім вдячний і страшенно радію за своє місто, за те, як воно сьогодні виглядає. Я сподіваюся, що ця зірка буде стимулом тернопільським молодим хлопцям, науковцям, музикантам, що кожного з них будуть пам’ятати і шанувати у рідному місті», – зазначив Андрій Підлужний.

IMG_0196 IMG_0203 IMG_0204 IMG_0209 IMG_0213 IMG_0217 IMG_0221 IMG_0234 IMG_0237IMG_0235IMG_0251 IMG_0261IMG_0245

Сьогодні у Тернополі відзначають храмовий празник та День міста

У Тернополі на День міста провели виставку квіткових композицій (ФОТО)