Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Поранений поліцейський розповів про нічну трагедію, під час якої загинули двоє його колег

Нічна трагедія, що розгорілась у селі Бабинцях Борщівського району сколихнула уже всю Україну. Банальна сімейна сварка між подружжям переросла у справжній бойовик з переховуваннями, пострілами, і, щонайгірше – із смертями.

ment3Для правоохоронців нічні виклики на сімейні з`ясування стосунків – річ звична.  Дебоширів завжди вдається привести до тями одним лише візитом поліцейських. Та те, що сталося у Бабинцях, на здоровий глузд важко збагнути.

Я навідалася до пораненого інспектора дозвільної системи Борщівського відділення поліції Чортківського відділу поліції Головного управління національної поліції  в Тернопільській області Сергія Танасійчука з проханням розповісти про пережите. Сьогодні життю Сергія нічого не загрожує – його прооперували, вилучили кулю з ноги.

Однак смерть колег не дає чоловікові спокою. Зізнається: хлопці,  які виїжджали того вечора на виклик, не підозрювали, чим все це може для них обернутися. Уже дорогою дізналися, що буйний стрілець застрелив свою дружину.

По приїзді працівники  Борщівського відділення поліції застали жахливу картину: жінка лежала на порозі сараю і вже була мертвою. Усім цим подіям передував конфлікт між 45-річним мешканцем села і його дружиною. Подружжя з`зсовувало стосунки через ревнощі. Відомо, що обоє днями повернулися з Польщі, де перебивалися тимчасовими заробітками. Спочатку повернувся чоловік, а днем пізніше – дружина. З якої саме причини він запідозрив у зраді жінку, матір трьох дітей, – невідомо. Проте зажадав від неї пояснень. Жінка нічого не хотіла пояснювати і це сердило благовірного. Сусіди розповіли, що агресивний чоловік схопив рушницю і побіг до лісу, звідки чули постріли. Та звести рахунки з життям у лісі в нього не вийшло, тому повернувся на обійстя і почав діяти ще більш агресивно. Побачивши зброю, яку націлив на неї чоловік, жінка почала утікати, але куля наздогнала її на порозі сараю.

– Прибувши на місце події ми швидко оцінили ситуацію і почали переговори зі стрільцем, – розповідає С. Танасійчук. – Він приставив рушницю собі до шиї і сказав, що прострелить себе. Хотіли врятувати його від такого кроку, але наші вмовляння не діяли, а  дебошир поводив себе дуже агресивно. Уже знаючи про смерть дочки, його просила скласти зброю і теща, проте і це не подіяло. В якийсь один момент він направив рушницю у наш бік і почав стріляти. Перша куля потрапила в область шиї оперуповноваженому Олександрові Рудику, згодом поранення отримав я і Андрій Чернятинський. Для Андрія і Олександра поранення виявились смертельними. Деталей не знаю, бо мене доправили на швидкій і прооперували. Усі події із знешкодження стрільця відбувалися вже без моєї участі. Боляче, що кулі потрапили у частини тіла, незахищені бронежилетами.

– Ви родом з Бабинців, чи знайомі з цією сім`єю, як можете охарактеризувати її?

– Я знав цих людей. Однак не можу сказати, що сім`я була неблагополучною. Навпаки – вони працювали, їздили на заробітки до Польщі, виховували дітей. Усе як в усіх. Що сталося між ними тієї трагічної ночі – невідомо. На жаль, ми вже мабуть і не дізнаємось правди, бо чоловіка немає серед живих. Жили вони на краю села, майже під лісом. Такої агресії у людей я не зустрічав. За 15 років роботи в міліції бачив багато, але щоб так безжально вбити дружину і ні в чому невинних людей, – стикаюся з таким вперше. Ми намагалися вмовити його скласти зброю, хотіли врятувати йому життя, а він забрав життя хлопців. Я працював багато років з Сашею і Андрієм. Це були найкращі правоохоронці нашого відділку: чесні, справедливі, працьовиті. Мені невимовно жаль, що так трагічно обірвалися їхні молоді життя, – обом було лише по 30 років.

Володимир Горб`як, начальник Борщівського відділення поліції пообіцяв дати коментар згодом, коли стануть відомі важливі деталі.

– Я пережив страшну ніч, у мене на руках померло двоє наших працівників, тож дам коментар згодом, – пообіцяв очільник поліції.

Деталі резонансного злочину повідомимо згодом.

У зв`язку із смертю правоохоронців, у Борщеві оголошено трьохденний траур, відмінено також усі розважальні заходи, заплановані концерти на площі міста. На будівлях державних установ приспущені блакитно-жовті прапори із траурними стрічками.

Ірина Мандзій, “Новини Тернопільщини”

 

Тернополяни ремонтуватимуть дорогу до Дальнього пляжу за власні гроші

У Тернополі на проспекті Злуки п’яний водій скоїв ДТП