Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Вони повертаються – звільнені тернопільські прокурори хочуть поновитися на посадах

Визнати частково незаконним та скасувати наказ про звільнення, поновити на посаді та виплатити заробітну плату за час вимушеного прогулу. 

звильненняТакі вимоги зазначили у своїх позивних заявах до Генпрокуратури скандально звільнені з посад: заступник прокурора області Іван Антюк, керівник прокуратури Тернополя Віталій Сідоров та його перший заступник Володимир Соколишин, йдеться у сюжеті ІНТБ.

Нагадаємо, вищезгадані посадовці фігурують у розслідуванні НАБУ за підозрою в отримані хабара

 ІВАН КОВАЛИК, активіст всеукраїнської мережі «Вільні люди», «Самооборони Майдану Тернопільщини»:

«Ми, як бачимо, по цій справі Національного антикорупційного бюро проходять і прокурори, заступники начальника міліції, які, фактично, як одна організована злочинна група вимагали хабар по одній кримінальній справі. Хабар є досить високий, мова йде про 12 тисяч доларів, які ці перевертні в погонах хотіли між собою розділити».

Наказ про звільнення з лав прокуратури підозрюваних у хабарництві підписав Генпрокурор. Юрій Луценко особисто оприлюднив його у Тернополі.

 ІВАН КОВАЛИК, активіст всеукраїнської мережі «Вільні люди», «Самооборони Майдану Тернопільщини»:

«На сьогоднішній день, є відзняті матеріали приватних будинків цих прокурорів, які показують тільки те, чи міг прокурор заробити, на свою невеличку зарплату, збудувати такі статки, купляти такі машини, тому подібне. Звісно, що не міг. Тому що, якщо подивитися їхні декларації, вони є дуже бідними людьми».

Активісти називають справу скандально звільнених прокурорів  резонансною. І непокояться, аби знайомства позивачів, набуті за час роботи на високих посадах, не переважили шальки терезів судової Феміди на їхню сторону.

ІВАН КОВАЛИК, активіст всеукраїнської мережі «Вільні люди», «Самооборони Майдану Тернопільщини»

«Високопоставлені чиновники такого рівня, якщо ми говоримо сьогодні про прокурорів, вони прекрасно всі знають судів, тому що вони мають величезний досвід роботи. Чи зможе суддя прийняти вольове рішення для того, щоб підтримати цю ініціативу Генерального прокурора, який звільнив цих чиновників».

Натомість позивачі впевнені: їх звільнили необґрунтовано.

ВІТАЛІЙ СІДОРОВ, екс-прокурор Тернополя:

«Я вже неодноразово наголошував, що ніяких правопорушень я не вчиняв. Мабуть, ви відслідковуєте по засобах масової інформації про те, що в мене неодноразово проводилися обшуки, ніяких коштів не було виявлено, ніяких доказів моєї причетності до кримінального діяння немає. А відтак, я вважаю, що дії Генерального прокурора щодо мого звільнення є незаконні і, відповідно, я буду доводити в установленому законом порядку».

 ІВАН АНТЮК, екс-заступник прокурора Тернопільської області:

«Мета мого позову одна-єдина – це відновлення справедливості, я вважаю, що закон один для всіх, в тому числі, і для мене, і для вас, і для всіх інших присутніх. Є закон, є законодавство про працю, я вважаю, що мої права грубо порушені, мене звільнено не законно. На даний час моя мета – це поновлення на посаді, на роботі».

І хоч у позивній заяві колишні прокурори просять поновлення на посаду, робота їх вже не цікавить. Вони хочуть відновити свою зіпсуту репутацію.

 ВІТАЛІЙ СІДОРОВ, екс-прокурор Тернополя:

 «Я лише хочу, щоб суд встановив те, що мої позивні вимоги є обґрунтованими і, відповідно, внести зміни в запис у трудові книжці про те, що я намагався звільнитися за власним бажанням. Тобто, в мене мети працювати в органах прокуратури надалі – немає. Лише єдине бажання в мене, щоб звільнитися, так як я виявив на це бажання у зв’язку із тими скандалами, з тими ситуаціями, я розумію, що робота в прокуратурі це буде вже не робота».

ІВАН АНТЮК, екс-заступник прокурора Тернопільської області:

«Відновлення, на мою думку, свого ж таки доброго імені. А що далі буде, можливо, після того, я і звільнюся за власним бажанням. Я думаю, що суд поставить крапку над всіма: і як кримінальному процесі, так і адміністративній справі за моїм позовом. Я вважаю, що я ніяких злочинів не скоював, ніяких проступків я не вчиняв. Мене звільнено безпідставно. Мені повідомлено про підозру безпідставно».

Вчора перше засідання у всіх трьох справах закінчилось фактично безрезультатно. Слухання перенесли через відсутність у представників Генпрокуратури оригіналів документів, які б засвідчували їхні повноваження у суді. Їм не встигли надіслати їх з ГПУ. Наступні розгляди справ відбудуться 5-го та 9-го вересня. Крім Генпрокуратури, другим співвідповідачем буде й прокуратура Тернопільської області.

 

На Тернопільщині провели в останню путь поліцейських, які загинули при затриманні злочинця

У Тернополі затримали п’яного водія, автомобіль якого хитало на дорозі