Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Що чекає на інклюзивну освіту Тернополя

інклюзивна10 960 дітей потребує у Тернополі дошкільної освіти. Серед них 15 дітям необхідно навчатися за інклюзивною системою. Адже, попри особливі потреби у розвитку, батьки прагнуть навчати дітей в оточенні однолітків.

Чи потрібні дитині особливі умови у здобутті освіти у Тернополі зокрема допомагають визначити у міській психолого-медико-педагогічній консультації на бульварі Т. Шевченка, 1 на 2 поверсі.

Якщо дитині потрібні особливі умови, проте батьки хочуть, щоб їхня дитина не замикалася у собі, а  навчалася із звичайними дітьми, такою малечею займають з дошкільного віку.

Поки що у Тернополі існує 6 інклюзивних груп у дитячих садках, тоді як інтегрувати малюків у середовище однолітків виявили бажання батьки лише 15 дітей, розповіла директор міського управління освіти і науки Ольга Похиляк.

«Для інтеграції дітей з особливими потребами в загальноосвітній простір розроблено міську компенсаторно-корекційну програму. Інклюзивну форму навчання організовано в 1 та 2 класах Тернопільського навчально-виховному комплексу №28, загальноосвітній школі №10 – це продовження навчання у 4-5 класах. Також для допомоги дітям у загальноосвітніх навчальних закладах міста введено посади асистентів вчителя».

Також Ольга Похиляк зазначила, що враховуючи кількість дітей, які потребують інклюзивної освіти у 2017-2018 році, мережу розширять до 7 класів, які створять у школах в різних мікрорайонах Тернополя.

На Тернопільщині оштрафували поліцейського, який не вміє тримати язик за зубами

Жителя Тернопільщини спіймали під час збору врожаю коноплі