Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У серпні лічильники води у Тернополі перевірятимуть безкоштовно

З початку серпня комунальники перевіряють на справність лічильники води в абонентів приватного сектору.

лічильникТаку перевірку у багатоповерхівках Тернополя проводили у січні.

З того часу у КП “Тернопільводоканал” не збирають окрему плату за перевірку водомірів, а враховують вартість послуги у тарифі за водопостачання.

Комунальники пояснили, кожен апарат, виготовлений до 2007 року може безперебійно працювати лише 3 роки. Новіші лічильники – упродовж 4 років.

Щоб лічильники показували справжні цифри у користуванні водою і не спричинили клопотів громадянам та комунальному підприємству, кожних 3-4 роки проводять державну метрологічну повірку.

«Майстер наш приходить, знімає, розпломбовує лічильник, везе до нас у лабораторію, де і проводиться повірка, і потім воно назад монтується і опломбовується. Якщо ми надаємо обмін, то ставимо свій, не новий, але вже провірений лічильник», – розповів начальник відділу розрахунків населення КП «Тернопільводоканал» Руслан Бурмас.

Безкоштовно обміняти поламаний лічильник на уже відремонтований комунальники можуть, якщо їм доведеться ремонтувати відносно нестарий пристрій.

У КП «Тернопільводоканал» запевняють, що попередять громадян про прихід майстра.

Якщо ж у зазначений час та дату перевіряти справність лічильника води вам буде незручно – ви можете звернутися у «Тернопільводоканал» і перенести візит майстра на інший день.

Світлана ВАСИЛИШИН

В обласній раді розкажуть, наскільки вправно витрачають гроші (ФОТО)

Чому у багатоповерхівці Тернополя виникла пожежа? (ВІДЕО)