Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Без води і 5 днів доправляли контрактників у зону АТО з Тернопільщини

5 днів під спекотним літнім сонцем і без води – шлях тернопільських контрактників 44-ої артбригади у зону АТО.

армия4Про те, що у наших бійців у такій тривалій подорожі не було води, стверджує заступник голови Шумської районної держадміністрації Тетяна Побережна.

На нараді, яку для представників влади та районних військових комісарів провели 5 липня у військовій частині Тернополя, Тетяна Побережна переконувала, що про відсутність води у спекотній та багатоденній переправі на схід їй розповіли самі ж контрактники.

Представниця Шумської РДА намагалася вияснити, хто відповідає за останню ротацію контрактників у зону АТО, а зокрема, через кого у спеку бійці не отримали води.

«Мені відомо, що їжу в дорозі і на перевалочних пунктах бійці мали. Але в таку спеку і щоб не забезпечити водою? Якщо військова частина сама не справляється із відправкою і логістикою, по 5 годин бійці ще й на перевалочних пунктах проводили, чого не сказати адміністрації? Що ми б тонну води не забезпечили?», – наголосила Тетяна Побережна.

Спочатку військове керівництво області та 44 артбригади намагалися спростувати твердження Тетяни Побережної. Але потім визнали, що цього разу у бригади не було достатніх коштів на логістику.

«Вода у нас була і ми її доставляємо. Але в нас немає грошей на квитки, тому тривалий час йшов наш піший ешелон», – розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника 44 артбригади Микола Єрьоменко.

У військовій частині так і не назвали винних відправку та логістику води. Натомість підполковник Ігор Стопчак зазначив:

«Як воду – то купити не могли. А чомусь серед них знайшлося троє розумників, які на водку знайшли гроші».

Також військовики підтвердили, що бійці оплачують квитки на поїзд чи автобус до місця дислокації, харчуються у дорозі за власні кошти. А тільки згодом отримують відшкодування за квитки і добові.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Поліція хвалиться, що дуже швидко може розігнати з ринку валютників

На Тернопільщині на захист України кличуть випускників вишів та училищ