Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернопільській облраді на кнопкодавстві спіймали чоловіка, який навіть не є депутатом

Під час сесії обласної ради замість депутата «тимошенківця» Ігоря Мерени голосував його однопартієць – працівник організаційного відділу обласної ради Теодозій Кухарський.

кухарськийПро це у сесійній залі повідомив голова фракції «Самопоміч» Віталій Фидрин. Після зауваження Кухарський вийняв картку для голосування та вийшов із сесійної зали, пише ltdaily.info.

– Це пряме порушення законодавства, – заявив Віталій Фидрин. – Тому наша фракція підніматиме питання про скасування результатів голосування, участь в яких брав Ігор Мерена. У другій половині дня його у залі не було, тож є підстави говорити, що замість нього голосував його однопартієць.

Вчора сесія обласної ради розглядала кілька принципових для «Батьківщини» питань. Тож для «тимошенківців», які не можуть похизуватися стійкою підтримкою жодної з фракцій, важливим був кожен голос.

У порядку денному пленарного засідання було кілька питань, які особисто лобіював заступник голови облради Василь Деревляний. Серед них: надання дозволу на приватизацію кімнат у гуртожитку по вул. Б.Лепкого (приміщення музичного училища ім. С.Крушельницької), питання передачі цілісних майнових комплексів котелень КП «Тернопільтеплокомуненерго» Теребовлянській міській раді. При чому, рішення комісії з питань соціально-економічного розвитку, яка напередодні розглядала це питання, було протилежним.

– Таким чином «Батьківщина» розв’язала «скриню Пандори», – каже Віталій Фидрин. – Це призведе до краху комунального підприємства, адже прогнозовано, що вслід за Теребовлянською міськрадою з аналогічними заявами звернуться й інші райони.

Ще одним важливим питанням, у вирішенні якого особистий інтерес мав Василь Деревляний, було виділення коштів його дітищу – тернопільському летовищу.

Голосування за ці проекти було на межі 32-33 голосів. Тож, якби однопартійці депутата Мерени не проголосували за нього, результат для «тимошенкцівців», очевидно, був би не таким втішним.

Внаслідок переїзду “Мегаполісу” бюджет Тернопільщини втратив 50 мільйонів гривень

У Тернополі наколотий наркотиками водій не зміг втекти від поліції