Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни активно виступають проти демонтажу літака, що на Східному масиві

Тернополяни активно голосують за збереження літака, який розміщений на Східному масиві при вході у парк Національного Відродження.

літак-тернопільВідповідну петицію на сайті міськради зареєстрували у понеділок, 18 липня.

Враховуючи численні довготривалі дискусії щодо подальшої долі пам’ятника-монумента радянським льотчикам-визволителям, також відомого як просто “Літак” — на Східному масиві, при центральному вході у парк Національного відродження, пропоную наступний варіант:

1. Повноцінне збереження монументу в оригінальному вигляді, тобто без будь-яких візуальних видозмін (окрім ремонтно-реставраційних робіт) в його конструкції, тим більше основних елементів – самого літака МіГ-15 та форм постаменту. Також не допущення будь-яких зайвих додатків до монументу;

2. Повноцінна комплексна реставрація пам’ятника згідно сучасних стандартів, враховуючи оригінальність проекту. Для прикладу — відновлення світлової ілюмінації, меморіальної таблиці, додаткове освітлення;

3. В жодному разі не допущення демонтажу та спорудження/встановлення будь-якого іншого об’єкту на місці “літака” або використання конструкцій теперішнього пам’ятника-монумента для подібних цілей”. – йдеться у тексті петиції.

Лише за одну добу петиція набрала 80 голосів підтримки. При такій активності, схоже, петиція швидко набере 300 необхідних голосів.

Нагадаємо, минулого тижня на розсуд громадськості була представлена архітектурна композиція у вигляді трьох ангелів, яку пропонують встановити на місці літака.

На Дніпропетровщині затримали іще одного підозрюваного у вбивстві кременецького активіста

Тернопільські забудовники зупинок громадського транспорту знову здивували (ФОТО)