Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині аграрний “інвестор” провернув аферу із земельними паями селян

Знаєте, що відрізняє вільну людину від кріпака? Відсутність пана. Європейці ніяк не можуть зрозуміти, чому українці, котрі мають найродючіший у світі чорнозем, блукають світом з простягнутою рукою.

земля6Тернопільщина давно зажила слави регіону з найвищим рівнем безробіття, найнижчою зарплатою і високим відсотком заробітчан. Земля – єдине, що ще залишалось у власності тутешніх селян. І для того, щоб хоч якось вижити, вони покірно віддають її в користування “аграрним терористам у вбранні від Gucci”. Віддають за безцінь. І виходить смішна й безглузда ситуація: селянин, котрий інколи не має за що ліки купити, кредитує забави й розкішні забаганки власників найпотужнішого агрохолдингу України “Мрія”.

У руках новопризначеного генерального директора, котрий є колишньою людиною Ахметова та екс-бізнес-компаньйоном Тігіпка, Саймона Чернявського з-за підтримки американських друзів, нова “Мрія” почала швидко набирати обертів. Діючи в кращих традиціях 90-х, Саймонова “Мрія” поволі взялась “відтискати” у малого й середнього бізнесу те, що вважала своїм. Нагадаємо, що саме “мрійливий” слід тягнеться за рейдерським захоплення у ніч з 2 на 3 липня АТП у Хоросткові, яке за документами належить ТОВ “Глобал-Фід”…

Але чим далі, тим огидніше. Днями інтернет-простір сколихнула звістка про аферу із земельними паями мешканців кількох сіл, де господарює Саймон Чернявський. Люди, чиї договора були укладені в 2007-му та термін дії яких збігає у 2017-му, почали звертататись до інших агропідприємств, аби укласти здати в оренду паї на більш вигідних умовах.

Однак з’ясувалось – паї аж до 2022 року селяни вже віддали в оренду одній із фірм, що була на той час своєрідним структурним підрозділом “Мрія” Агроходинг, а його кінцевими власником є чергова фірма з Кіпрського офшору з нулевим внеском у статутний фонд…

Для того, щоб врятувати активи, з яких можна ще буде поживитись в разі технічного банкрутства, такі агрохолдинги як “Мрія” мають за практику створювати цілий ряд підставних агропідприємст. Таких, наприклад, як ТзоВ “Торговий дім “Аско”.

Саме йому в 2006 році мешканка села Городниця Гусятинського району Оксана Козак передала в оренду свій пай на 10 років. Термін дії угоди цьогоріч збіг, тому жінка вирішила укласти договір оренди свого земельного паю з іншим агропідприємством на більш вигідних для себе умовах. І яким великим було її здивування, коли довідалася що договір переукладено до 2022 року. Жінка запевняє – жодних документів не підписувала.

документ1 документ2

 

А скільки ще таких селян як пані Оксана не можуть забрати в “Торгового Дому “Аско” свої землі. А скільки таких фірмочок?.. І всі вони в тій чи іншій мірі дотичні до “Мрії” американського товстосума Саймона. Співпадіння? Не думаємо!

Користуючись юридичною неграмотністю селян, “мрійливі махінатори”” набивають собі кишені. “Банди нового менеджменту” перетворють українців на кріпаків 21-го століття. Автоматично і без відома людей агрофірма продовжує договір оренди без перерахунку плати, на старих умовах. Мабуть, не варто нагадувати, якою була купівельна спроможність цих грошей ще кілька років тому. Отож, “Мрія” Агрохолдинг продовжує грабувати селян, захоплюючи їхні землі. А з чим залишаються прості люди? З копійками в руках і горем на серці. А ще з думками, як завтра прогодувати дітей…

Іноді ображені агрохолдингами селяни наважуються розірвати фіктивний договір у судовому порядку. Проте судова тяганина, як правило, займе час. Паї не працюватимуть на власників. Селяни втратять чи не єдиний свій дохід. А “мрійливим” американським товстосумам байдуже до проблем українських селян?

До речі, а ви впевнені, що ваш пай чи паї ваших батьків зараз не в руках мрійливих аферистів?

Журналісти тернопільської газети стали на захист свого редактора

У Тернополі в озері втопилася дівчина