Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Начальнику Тернопільської обласної архбудінспекції загрожує не менше 5 років тюрми

Начальнику Тернопільської обласної архбудінспекції загрожує від 5 до 10 років тюрми плюс конфіскація майна.

gratyПрокуратурою Тернопільської області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно начальника Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Тернопільській області, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди).

Встановлено, що посадовець вимагав та одержав 50 тис. грн. неправомірної вигоди за непритягнення місцевого підприємця до адміністративної відповідальності, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Керівнику контролюючого органу обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та одночасно судом визначено 116 тис. грн. застави, яку посадовець вніс.

20 липня 2016 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні прокуратурою області скеровано для розгляду по суті до Тернопільського міськрайонного суду.

На даний час обвинувачений звільнений із займаної посади.

Як зазначають у прокуратурі, санкція ч.3 ст.368 КК України передбачає позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

P.S. Нагадаємо, як воно виходить в реальності, ми уже повідомляли у попередній новині про суд над працівником податкової, який за хабар у розмірі 20 тисяч гривень отримав штраф у розмірі 23,8 тисяч гривень. Ну і звісно ж, посадовець розкаявся…

 

У Тернополі ще один посадовець за чималий хабар отримав такий же штраф

За тиждень помідори у Тернополі подорожчали майже вдвічі