Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі у перших партіях кавуна перевищення нітратів не зафіксували

На вміст нітратів баштанні на центральному ринку Тернополя досліджують із завезенням кожної нової партії.

кавуниПерші кавуни продають на центральному ринку у Тернополі. Однак поки що покупців небагато, люди наче оминають сотою дорогою ятки із кавунами. Адже чимало жителів Тернополя вважає – сезон кавунів розпочинається тільки у серпні.

Уже стиглі та соковиті кавуни так і манять…Однак побоюючись за власне здоров’я ми вирішили дізнатися у ветсанлабораторії ринку про вміст нітратів у перших завезених на торговицю баштанних.

«Якщо гранично допустима концентрація 60 мг на кг, то ми зафіксували у кавунах від 10 до 30 мг на кг, такі показники вмісту нітратів. Але, якщо ви все ж остерігаєтеся перших кавунів, не варто їсти серцевину і доїдати плід на 2 см перед шкіркою. Оскільки там і накопичуються нітрати», – розповіла лікар ветмедецини лабораторії ветсанекспертизи центрального ринку Тернополя Наталія Остапів.

На центральний ринок баштанні привозять лише з Херсонської області.

Та яким довгоочікуваним би не був перший цього літа для вас кавун, варто пам’ятати, що баштанні не можна споживати у великій кількості. Оскільки кавуни містять чимало цукру.

Тож Наталія Остапів радить тернополянам вживати кавун після 2-3 годин з часу приймання основної їжі. Бо цукор, який містить кавун, спонукає їжу не перетравлюватися, а бродити і викликати чималі проблеми у шлунку.

В ОДА визначили, скільки громад буде на Тернопільщині

У жовтні буде відомо, які громади Тернопільщини вирішили об’єднатися