Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Скандальний директор тернопільського училища судиться із Міністерством освіти

Колишнього директора Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі Андрія Каплуна обурила причина звільнення. Але в позові проти Міносвіти він не поспішає поставити публічну і юридичну крапку.

каплун2Навчальний рік колишній директор завершив таки у стінах училища, яким раніше керував, на посаді викладача і методиста, повідомили в обласному управлінні освіти і науки Тернопілля.

Після звільнення Каплуна з посади директора у Тернополі розпочали конкурс на вакантне робоче місце в училищі. Однак його призупинили, коли екс-директор подав позов на Міносвіти через втрату директорського крісла. Третьою особою у судовому процесі виступає обласне управління освіти і науки.

«Ми чекаємо, коли буде рішення суду, але поки що засідання переносяться, або продовжуються. Так чи інакше процес затягується. Якщо Каплун виграє суд – його можуть навіть поновити на попередній посаді. Так чи інакше, після суду можливе і таке, що теперішній виконуючий обов’язки директора училища може знову нарахувати години Каплуну і він буде викладати у закладі», – повідомив керівник відділу професійної та вищої освіти Володимир Чайковський.

Ще вкінці січня 2016 року увагу громадськості привернуло відео, де на майданчику Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі, у присутності однолітків, двоє студентів на колінах просили пробачення у директора навчального закладу за куріння.

Подія сталася ще у жовтні 2015 року, і як згодом дізналися журналісти чи не з усієї України, це був непоодинокий «специфічний» метод виховання, який застосовував директор училища Андрій Каплун. Студенти розповіли про погрози «закопати у лісі» через вияв неповаги до доньки директора, або ж працю у полі, коли вони мали бути на парах.

Якщо Каплуну не вдасться відсудити директорське крісло у суді, освітяни намагатимуться знайти нового керівника за межами трудового колективу колишнього директора училища.

За 1 куб гарячої води тернополянам доведеться платити 70 гривень

У Тернополі біля збанкрутілого банку іномарка збила пішохода