Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Браконьєри у 20 місцях повністю перекривають Дністер для промислового вилову риби

Представники ГО «Скеля» дізналися про 20 точок перекриття річки для незаконного вилову риби.

Дністер-риба1Про виявленні факти браконьєрського перекриття Дністра активісти повідомили у Держрибагентство України. Оскільки вважають, що рибу на цій річці масово і незаконно виловлюють для промислу.

Тернопільські активісти ще вкінці травня побували з київськими інспекторами біля села Анадоли Хотинського району Чернівецької області, де попередньо зафіксували перекриття річки Дністер.

Факт задокументували і браконьєрів – працівників риббригади Кам’янець-Подільського комунального підприємства тоді виявили. Але подібні перекриття з Дністра не зникли. І тільки громадськості вдалося дізнатися про 20 точок незаконного і масового вилову риби.

«Є велика претензія до Чернівецької і Хмельницької областей, бо там Дністер повністю перегороджують і до нас риба просто не доходить. Ми просимо в Тернопільської адміністрації на сесії заслухати це питання і звернутися до сусідів з вимогою припинити це, тому що в нас більше не стане від того риби, якщо ми станемо звертатися, реагувати», – розповів голова громадської організації «Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля» Андрій Об’єщик.

Обласна влада пообіцяла активістам сприяти у виявлення фактів браконьєрства та охороні природи. Однак чи винесуть проблему Дністра на сесію обласної ради 20 липня, розпочнуть діалог з керівництвом Хмельниччини та Чернівеччини і який буде від цього результат, поки що відомо.

Світлана КРИЧКІВСЬКА, фото ГО”ПКТМЕ”СКЕЛЯ”

Дністер-риба2 Дністер-риба3

Тернополянам знову дозволили купатися на Дальному пляжі

У Тернополі на Об’їзній трапилася смертельна аварія (ФОТО)