Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині активно забудовують береги річок та озер

Приписи, тобто письмові вимоги не порушувати Закон, – така боротьба Державної екологічної інспекції із забудовниками берегів річок та озер Тернопілля.

ЕкоХоч контролюють тільки особливо цінні землі Тернопільщини – природоохоронного та водного фонду у прибережній захисній смузі, представники Державної екологічної інспекції області лише розводять руками на усі порушення, які відбувають у нашому краї на природоохоронних територіях.

«Прибережні смуги ми контролюємо планово і позапланово. Там землю розорено до урізку води всім, ким тільки можна», – повідомив заступник начальника Державної екологічної інспекції Тернопільщини Юрій Рослий.

Еколог засвідчив, серед порушень у прибережних смугах і виділення земельних ділянок, стихійна забудова та банальне засмічування берегів. Однак реальних кроків, щодо боротьби екоінспекції із порушниками не видно і в обласному центрі – на березі Тернопільського ставу і території національного ландшафтного парку «Загребелля», як після дощу, «з’являються» котеджі.

«Є 89 стаття Водного Кодексу – там не можна нічого робити, але  бачимо і розорення і виділення земельних ділянок і засмічення, стихійна забудова. Це питання знаходиться на контролі, видаються постійно приписи органам місцевого самоврядування», – ствердив заступник начальника Державної екологічної інспекції Тернопільщини Юрій Рослий.

Не зважаючи на вибірковий контроль за використанням землі працівники екоінспекції області помічають випадки забруднення ґрунту пестицидами та агрохімікатами. Наприклад, торговому дому «Поліхім» у Борщові доведеться сплатити 122 тис. грн. за неправильне зберігання мінеральних добрив на земельній ділянці.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

На Тернопільщині розшукують безвісти зниклого водія “Хонди”

Депутат облради запропонував свою кандидатуру на посаду головного прокурора Тернопільщини