Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Яке неподобство коїться біля тернопільського РАЦСу?

Поліцейські не можуть арештувати чи заборонити шахраям видурювати гроші з наречених.

РАГС1Кілька років тому деякі тернопільські жіночки похилого віку, відчуваючи потребу у грошах, перестали просити милостині з протягнутою рукою. Натомість, винахідливі бабусі напрочуд голосними співами почали супроводжувати наречених, які виходять із РАЦСУ.

Кожна із молодих пар, яка щойно узаконила на державному рівні шлюб у Тернопільському відділі реєстрації актів цивільного стану, ризикує окрім привітань рідних і близьких, почути прокльони ошаленілих бабусь.

Адже таку реакцію можна на власні очі побачити та почути чи не кожного разу, коли наречені та їхні близькі просять бабусь не співати і не вимагати за це гроші.

За кілька гривень жіночки можуть продовжити чи перестати співати. Та, якщо молодята відмовляться платити – бабусі без докору сумління можуть у найбільше свято, день весілля, клясти наречених увесь час, допоки молоді перебуватимуть на території тернопільського РАЦСу.

«Законних підстав забирати звідти людей, що підспівують у нас немає. Хоча до нас уже зверталися і ми скоординували наряди у четвер та суботу, щоб патрульних було більше і вони частіше проходили попри РАЦС і проводили з бабусями і циганами хіба що роз’яснювальну розмову», – розповів керівник патрульної поліції Тернополя Володимир Струк.

Все ж в одному випадку, кажуть патрульні, вони можуть на деякий час відвести від молодят настирливих бабусь-шахрайок – якщо у них не буде при собі документів, які засвідчують особу. Тоді, щоб підтвердити прізвище та ім’я, жінок можуть забрати у міський відділ поліції.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Євро-2016: збірна Ісландії відправила Англію додому (ВІДЕО)

У Тернополі раптово помер відомий політик та громадський діяч