Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У тернопільській рекламі заборонили використовувати три слова

Інформаційні вивіски, в яких використовуються слова «Росія», «Російська Федерація», «Москва», похідні від них слова і словосполучення заборонили використовувати у Тернополі.

росія-стопЗа рішення проголосували усі присутні депутати на останній сесії міської ради.

«На підставі ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування», ЗУ «Про забезпечення прав і свобод громадян тимчасово окупованих територій», ведення неоголошеної гібридної війни з країною-агресором Росією, анексія Криму, захоплення українських земель, беручи до уваги запит суспільства – звернення громадської організації т.д. міська рада вирішила заборонити використання цих слів і керівникам, співвласникам, власникам підприємств, установ та організацій, фізичним особам-підприємцям у десятиденний термін провести демонтаж вивісок, таблиць, дощок та іншого, що не відповідає цьому рішенню», – повідомив на сесії міської ради  заступник начальника – начальник відділу міжнародного співробітництва і туризму Володимир Кашицький.

Незаконним буде і використання у зовнішній рекламі у Тернополі перекладів похідних слів від «Росія» та «Москва» на інші мови. Як висловилися депутати «немає чого рекламувати агресора».

У Тернополі дерево зупинило водія, який втікав від поліції (ФОТО)

У Тернополі лізингова компанія надурила покупця автомобіля на 40 тисяч гривень