Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині визначилися із датою проведення фестивалю “Дзвони Лемківщини”

ХVІІ Всеукраїнський фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини» відбудеться  6-7 серпня в урочищі Бичова  Монастириського району. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

лемки-ватраПротягом років, у першу суботу й неділю серпня, незалежно від погоди, на Ватряному полі звучать лемківські пісні, палає ватра. На фестивалі зустрічаються лемки з усього світу. Родичі, сусіди, друзі, знайомі, односельчани.

Цю традицію будуть продовжувати і цього року. Адже лемківську культуру, звичаї та традиції варто підтримувати і продовжувати, зазначають в ОДА.

Гостей фестивалю чекають виступи лемківських колективів, смачні страви лемківської кухні, майстер-класи із виготовлення предметів побуту.

Тут кожен зможе відкрити для себе щось нове, поспілкуватися та відчути особливу єдність українського народу.

Нагадаємо, у 2015-му році  фестиваль був присвячений 70-річчю з початку депортації,  Учасники фестивалю разом з главою УГКЦ Блаженнішим Святославом Шевчуком  молилися за воїнів АТО, які захищають нашу державу на Сході, загиблих військових і Героїв Небесної сотні. Фестиваль відвідали майже 30 тисяч учасників.

У В’єтнамі жорстоко вбили жінку із Тернопільщини та її чоловіка

На Євро-2016 збірна Франції стартувала з перемоги над Румунією (ВІДЕО)