Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Львівські музиканти здобули у Тернополі перемогу у престижному конкурсі

Молодий львівський гурт «Machu Picchu» здобув перемогу у музичному конкурсі «Koza Music Battle».

Machu PicchuУ суботу, 4 червня, у Тернополі відбувся фінал музичного конкурсу серед молодих гуртів «Koza Music Battle». За перемогу, а відтак головні призи, змагалися гурти «Reve ta Stohne» з Києва, «Machu Picchu» зі Львова та «Paper Planet»  з Тернополя.

У фіналі був спеціальний склад журі: гітарист гурту «Скай» Олександр «Папа», арт-директор «UNDERGROUND» Ляна Мицько, гітарист гурту «Гайдмаки» Андрій Слепцов, композитор, продюсер Андрій Підлужний та координатор проекту «Громадське Культура» Юліанна Сліпченко.

Більшістю голосів вони обрали переможця – львівський гурт «Machu Picchu». Хоч думки щодо переможця розділилися. Наприклад, композитор, співак, продюсер Андрій Підлужний каже, що попри дивакувату назву гурт-переможець зміг здивувати потужним саундом, пристойною зіграністю, артистизмом та навіть представленим матеріалом.

«Якщо змінять назву і підберуть «правильний менеджмент», то я на 1000% переконаний, що ці хлопці мають всі шанси добратись музичного Олімпу, чого принагідно їм і бажаю, – зазначив Андрій Підлужний. – Музика інших фіналістів – київського гурту «Reve ta Stohne» нагадувала мантри, у ній було багато дивовижних, часом казкових і містичних звуків та голосів. Щодо «Paper Planet»  з Тернополя, то склалося враження, що хлопці у пошуку свого стилю, але я щиро сподіваюся, що вони на правильному шляху».

У іншого члена журі, гітариста гурту «Гайдамаки» Андрія Слепцова, фаворитами був гурт «Reve ta Stohne» з Києва.

«Reve ta Stohne» не має аналогів, принаймні, я нічого схожого не чув. Вони дуже самобутні, і якраз таку музику потрібно більше популяризувати в Україні. Щодо переможців, то це абсолютно готовий продукт (рух на сцені, зовнішній вигляд, тощо), – відзначив Андрій Слепцов.

Організатор конкурсу Ярослав Качмарський зазначає, що конкурс відбувається у Тернополі уже вчетверте і кожного року збільшується й кількість заявок від гуртів на участь у конкурсі, і якість музики.

«Журі зробило свій вибір, тому їм вдячний за роботу, а конкурсантам – за участь. Звичайно, що ми будемо продовжувати проводити музичний конкурс «Koza Music Battle» і наступного року чекаємо на нові, яскраві гурти», – зазначив організатор.

Переможці – хлопці з гурту «Machu Picchu» отримають головні нагороди музичного конкурсу: виступ на фестивалі «Файне місто», запис трьох пісень та три тисячі гривень.

«Ми давно збиралися записати якісний міні-альбом, і тепер ми це зробимо, а виступ на такому великому фестивалі, як «Файне місто» – це взагалі новий рівень для нас, – зазначають переможці. – Поки є такі конкурси, такі ідеї та такі люди – українська музика житиме».

Довідка: Machu Picchu – гурт, що сформований у Львові музикантами з різних частин України. Троє з п’яти хлопців вчаться на факультеті міжнародних відносин, який і звів їх разом. Натхнення шукають у житті та архітектурі Львова, а також у творчості молодих британських гуртів нової хвилі. Грають у стилі Indie-rock.

У Тернополі на проспекті Бандери “Нісан” збив дівчину

У Тернополі браконьєр незаконно виловив майже 1500 тисячі рибин