Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі подорожчає оглядовий круїз на катері

До 22 гривень для дорослих і до 10 гривень – для дітей просять підняти вартість поїздки на теплоходах, що курсують Тернопільським ставом.

катер-танцоровХоч рішення щодо вартості тарифу у міській раді Тернополя має прийняти виконавчий комітет, у списку питань на наступне засідання це питання не піднімають.

Одночасно, у комунальному підприємстві «Тернопільелектротранс», де відповідають за безпеку громадського пасажироперевезення і на воді, кажуть що востаннє тариф на оглядову подорож теплоходами піднімали ще у 2014 році.

«Знаю, що зараз виконавчий комітет готує своє рішення по цьому питанню. Витрати ми покривали на паливно-мастильні матеріали, а це 180 тис. грн., загалом збитковість – понад 190 тис. грн. Це все через те, що вартість проїзду на теплоході дуже низька. Порівняйте: за 5 чи 10 хв. на дитячих атракціонах батьки платять за дітей по 30 грн.», – розповів начальник фінансово-економічного відділу КП «Тернопільелектротранс» Андрій Малко.

Саме до 30 грн. на підприємстві раніше планували підняти вартість проїзду для дорослих, якщо у міській раді Тернополя не погодяться із зростанням тарифу для дітей. Але працівники «Тернопільелектротрансу» кажуть, що тариф можуть підвищити і для дітей – до 10 грн., тому дорослі платитимуть 22 грн. за поїздку. Такі тарифи почнуть діяти лише після затвердження Тернопільської міської ради.

Нагадаю, поки що оглядова екскурсія Тернопільським ставом на теплоходах «Капітан Парій» та «Герой Танцоров» коштує 15 грн. для дорослих і 5 грн. – для дітей.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Кар’єр, працівники якого страйкували на Тернопільщині, є кіпрським “офшором”?

Через 10 днів стане відомо, у якій лізі виступатиме ФК “Тернопіль”