Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині бійці АТО не звертаються у віськкомати, щоб повернути свої робочі місця

Військовий комісар області запевняє, що поновити на робочих місцях після демобілізації, бійці не просять.

військкомат12Ще минулого року повернутися на офіційні робочі місця в Україні не змогли понад 400 військовослужбовців, які побували в зоні АТО. Цю цифру тоді не приховував голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега.

Проте визначити, скільки військовослужбовців Тернопільщини втратили робочі місця, перебуваючи у зоні АТО, неможливо, повідомив обласний військовий комісар Володимир Катинський. Оскільки з такою проблемою бійці Тернопілля до нього чи у військкомати області не зверталися.

«Я особисто готовий захищати тих воїнів, які по поверненню із зони АТО, після демобілізації, зобов’язані були прибути на своє місце роботи. Це, якщо не було інших нюансів, бо ж може людина сама написала заяву, звільнилася, а потім приїхала з зони АТО і хоче повернутися на роботу, тоді вибачте. Якщо керівник примусово звільнив військовика, то він крім того, що його працевлаштує, буде нести адміністративну відповідальність», – наголосив Володимир Катинський.

Тож, як переконують в обласному військкоматі Тернопільщини, за весь час служби тернопільських вояків у зоні АТО, за допомогою у відновленні робочого місця у військкомати демобілізовані бійці зверталися лише у двох випадках і, як ствердив Володимир Катинський, воякам допомогли повернути робочі місця.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Через скандал із наркотиками у патрульній поліції Тернополя – перше звільнення

Сьогодні стартує найпопулярніший у Тернополі гастрономічний фестиваль