Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Відпочивати на міському пляжі Тернополя санепідеміологи поки що не рекомендують

Орендар міського пляжу досі не виготовив санітарного паспорту, яким повинен гарантувати безпеку для здоров’я відвідувачів.

тернопіль-пляжЯк розповів завідувач міським відділом державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України»  Анатолій Поліщук, у міській раді санітарний паспорт можуть надати підприємцю, якщо він проведе рекультивацію піску на пляжі, дезінфекцію урн для сміття і туалетів, убезпечить усю територію пляжу від кліщів, зробить інші комплексні дії, які покращать перебування відвідувачів на міському пляжі, який у народі називають «дальнім».

«Поки що до нас підприємець не звернувся, тому ми не знаємо, які роботи він уже зробив на пляжі, а які ще ні. Але ми постійно перевіряємо воду Тернопільського ставу у 8 точках, і сьогодні, в межах пляжу, вода акваторію ставу відповідає усім нормативним значенням, по санітарно-гігієнічних і мікробіологічних показниках. А в інших точках норми дещо перевищені», – зазначив Анатолій Поліщук.

Вплинути на підготовку міського пляжу Тернополя у Держсанепідслужбі чи у міській раді не можуть, адже коли розпочати сезон і заохочувати відвідувачів до пляжного відпочинку – це особиста справа орендаря. Однак перевіряти санітарний стан міського пляжу, перед видачою санітарного паспорту, працівники лабораторного центру Держсанепідслужби таки будуть.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

У Тернополі водій збив собаку і при цьому навіть не спробував загальмувати (ВІДЕО)

У Тернополі біля “Сонячного дерева” злодії полюють на дорогі телефони