Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі готуються підняти вартість проїзду у маршрутках на 50 копійок (ВІДЕО)

Навіть тариф у 3,5 грн  не є рентабельним, тож після нього, очевидно, мова піде і про 4 грн за одну поїздку, зазначають місцеві перевізники. Та в міській раді не поспішають затверджувати прохання, спершу створять робочу групу.

перевізники1Тернопільські перевізники прийшли на засідання виконкому міської ради у середу, 25 травня. Вони запевняють, що 3 грн – вже давно не актуальний тариф, тому його варто підняти, повідомляє “20 хвилин”.

– Водії просто не хочуть працювати за такий мізер, – стверджує директор “Тер Вояж” Олег Горошко. – Скільки вже було випадків, що водій просто кидав ключі на стіл і не виходив на маршрут! Ми просто залишимося без працівників.

Натомість в міській раді нагадують, що до перевізників є низка скарг. Нагадують про кричущий випадок, коли водій вигнав із маршрутки матір загиблого бійця. Спершу водіям варто влаштувати тренінги, щоб пояснити, як поводитись із пасажирами.

– Я вже влаштував тому водію тренінг, – запевняє начальник міського управління транспорту Ігор Мединський. – Чоловіка мали звільнити і більше на аналогічну посаду жоден перевізник його взяти не зможе. Бо є якась межа.

Наразі виконком затвердив рішення створити робочу групу, яка розгляне справжні доходи перевізників, чи справді настільки невигідним є перевезення людей у Тернополі. Після цього й прийматимуть рішення. Однак нагадують, що умов договору, укладеного раніше, перевізники не дотримувались.

На Тернопільщині засудили батька і сина, які викрали офіціантку бару

У Барни кажуть, що Тернопільщина у рейтингу регіонів стрибнула з 23-го на 15-те місце