Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі від небезпечної недуги раптово померла дитина

Минулої суботи, 21 травня, помер хлопчик від менінгіту, який відвідував дитячий садочок №20. Факт смерті підтвердили і в управлінні освіти і науки в місті Тернопіль.

лікар1Зокрема, начальник управління Ольга Похиляк розповіла “20 хвилин”, що у дитини був раптовий менінгіт.

– Я співчуваю цим батькам, оскільки це є велика біда, – каже чиновниця.

У дошкільному навчальному закладі №20 кажуть, що смерть хлопчика оплакують усім садочком. Зокрема, завідуюча цього дошкільного навчального закладу Марія Босюк, каже, що температура у дитини піднялася ввечері у п’ятницю, 20 травня. Батьки дитини одразу ж викликали швидку, проте медперсонал не виявив цієї хвороби, оскільки явних ознак не було.

– Єдине, що було у хлопчика – температура, – каже вона. – Батьки від госпіталізації відмовилися.

За словами завідуючої, десь о четвертій ночі у хлопчика знову різко піднялася температура, батьки одразу викликали швидку допомогу.

– Не знаю чому, але лікарі знову не виявили цієї страшної хвороби, – каже Марія Босюк. – Знову просто збили температуру дитині.

Проте в суботу, 21 травня, продовжує завідуюча садочку, коли участковий лікар відвідав хвору дитину, аж виявив цю страшну недугу.

– Було  вже надто пізно, – додає пані Марія. – Втрачений дорогоцінний час. Якби лікарі вчасно виявили недугу, все було б гаразд, а так дитина померла фактично за півдоби.

За її словами, після того у садочку одразу провели відповідні дослідження й аналізи на предмет виявлення інфекції. Перевірили не лише усіх дітей й працівники дошкільного навчального закладу №20, а й усіх знайомих та близьких родини хлопчика, що помер.

Завідуюча дитсадка каже, що сім’я хлопчика проживає досить далеко від дитячого садочку. Відповідно кожного дня, практично через усе місто, хлопчика везли у маршрутці. Тому є вагомі причини вважати, що саме по дорозі у навчальний заклад дитина підхопила смертельну хворобу.

Селяни відмовилися від мільйонних інвестицій через дуже “вагому” причину

У школах Тернополя пролунав Останній дзвоник (ФОТО)