Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині за 600 тисяч гривень хочуть вирішити проблему безробіття на селі

Майже 600 тис. грн. на підтримку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів виділять з обласного бюджету Тернопільщини у 2016 році.

ягода1Головна мета влади – задіяти до праці у таких спілках більше жителів краю.

У минулому і цьому році за кошти програми ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в області відкрили 5 сільськогосподарських кооперативів А це «Старий млин» у селі Ценів Козівського району, у якому із зернових роблять борошно і крупи, у Кременецькому районі «Дари ланів» у селі Рудка – крупи та екструдер для кормів і «Щедрий край» у селі Старий Почаїв, де займаються сушінням фруктів.

Також створили кооператив «Кринички» у селі Котів Бережанського району, у якому виготовляють паливні брикети та обладнання для обробки овочів, «Бучач екопродукт» у селі Підзамочок Бучацького району, де збирають та охолоджують молоко.

«Час агрохолдингів минув, сьогодні нам потрібні ті підприємства , котрі будуть працювати на території Тернопільської області і створювати нові робочі місця. Адже створення нових робочих місць – це основний показник моєї команди , показник роботи голів адміністрації на місцях. Нам вже не цікаво, коли підприємство обробляє 50 тис. га землі, а створює всього лиш 1500 робочих місць. Нам потрібні такі підприємства, які створюють умови для роботи величезної кількості людей. Тому ставка у цьому році буде робитися на розвиток кооперативного руху», – пояснив голова обласної держадміністрації Степан Барна.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Радник начальника Генштабу закликає бійців АТО не мовчати про проблеми на службі

Через латання двох ям пів Тернополя у заторах