Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині шукають священиків-психологів для роботи з бійцями АТО

Долати психологічні проблеми тих, хто повертається з війни, у мирному житті будуть священики Тернопільщини

капеланиПредставників найбільших релігійних конфесій Тернопільщини на засіданні Ради церков при обласній державній адміністрації закликали підготовитися до масового повернення вояків із фронту.

Для цього священнослужителів просять підготовити отців-психологів, які зможуть уже вдома надати бійцям духовну допомогу, але на рівні психологічних фахівців.

«Усе тільки починається, згадайте, що відбувалося колись із воїнами-афганцями. Потрібно відібрати священиків-психологів,надавати їм додаткові тренінги щоб вони могли працювати, як капелани в АТО тільки тут, вже на мирній території із бійцями, бо є таке, що вояки не хочуть довіритися отцям, які є у їхніх селах, не йдуть на контакт із психологом, а хочуть спілкуватися саме із священиком, який би зумів знайти до нього підхід. Нам усім представникам різних церков,  потрібно розробити спільні план щодо реабілітації бійців. Наприклад ми у «Карітасі», маємо і приміщення, і деякі напрацювання», –  запропонував директор благодійного фонду «Карітас» отець Андрій Марчук.

Зазначу, це уже не вперше церква об’єднується  на духовному фронті, адже з боку різних конфесій чимало капеланів Тернопільської області і сьогодні перебуває з бійцями на передовій, озброївшись молитвою.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

У Степана Барни звільнили з роботи близьку родичку Тараса Демкури

Тернопільська поліція зловила дуже небезпечного водія