Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Відзнаку «Учасник АТО» можна купити за 100 гривень в Інтернеті

Голова громадської організації «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України» Зеновій Гладчук стверджує, що посвідчення учасника АТО задля власного піару підписують і вручають голови районних адміністрацій Тернопільщини, а значки, які видають із посвідченням, можна купити в інтернет-магазинах.

АТО-відзнакаПро це Зеновій Гладчук повідомив під час зустрічі із радником начальника Генерального штабу України Альоною Вербицькою.

«Питання в тому,що значок дають разом із посвідченням учасника бойових дій, і в той же час, у мене навіть в організації є хлопці ,у котрих є посвідчення підписане начальником Генштабу  Андрієм Муженко, а інші мають підписані посвідчення воєнкомом або головами районних адміністрацій. Просто не потрібно головам піаритися на тому, що вони видають хлопцям такі відзнаки від себе і як нагороди», – зазначив Зеновій Гладчук.

Радник начальника Генштабу попросила активіста не бути голослівним у цьому питанні і надіслати фотографії посвідчень, підписаних головами районних держадміністрацій. Водночас факт, що значок учасника АТО можна купити в Інтернеті, підтвердила.

«Спочатку Генеральному штабу виділили кошти на значки для перших демобілізованих з АТО, вони їх замовили у приватної структури, яка зробила стільки значків, скільки заплатили у Генштабі. Потім ці значки далі виготовляли на комерційній основі і продавали через військові магазини. Потрібно розуміти, що ці значки – це відзнака, яку видають з посвідченням, а не державна нагорода. Однак, як тільки Міноборони виділять кошти, усі військовослужбовці АТО отримають ці відзнаки. У всякому разі, якщо справді голови районних адміністрацій видавали за своїми підписами якісь посвідчення чи відзнаки і ці факти будуть підтверджені – ми будемо з цим розбиратися», – ствердила Альона Вербицька.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Стали відомі деталі загибелі чоловіка внаслідок зсуву грунту у котловані

Тернопільське «Текстерно» таки отримає замовлення від Міноборони