Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Бліхар каже, що на території обласної лікарні є ще 0,8 га землі, на якій можна збудувати ринок

Головний лікар Тернопільської обласної університетської лікарні Василь Бліхар обурений діями міської ради, яка закриває МАФами усі під’їзди до медичного закладу.

лікарня1Поруч із забором університетської лікарні на вулиці Клінічній у Тернополі зрубали 3 ялини для встановлення магазину із мансардою підприємця Василюка А.В.

Зарубки є і на інших деревах між торговими павільйонами вздовж забору університетської лікарні. Тому невідомо чи це так запал встановити новий МАФ сплутав робітників, які запланували вирубати дерева, чи підприємці навмисне помітили собі ще одне місце для спорудження іншої торгової ятки.

Про встановлення нового магазину поруч з університетською лікарнею нам розповів головний лікар медичного закладу Василь Бліхар.

Керівника установи обурило, що дозволи на нову торговицю дали без його відома. До того ж, для такої цілі, зрубали ялини.

«Може давайте ще зробимо один ринок на території лікарні?! А чого ж, в мене ще є 0,8 га в межах закладу! Рубають багаторічні ялини, щоб встановити МАФ – поруч із забором університетської лікарні ситуація просто дика – неможливо зупинитися, під’їхати, затори, швидка допомога чекає по півгодини, щоб проїхати до лікарні. Міська рада хоч щось має погоджувати з керівником закладу, це ж елементарні речі – там навіть тротуару не буде, по якому ходити. Я був колись депутатом міської ради і боровся з цим, бо вважаю, що лікарня – це не місце для ринку».

У Тернопільській міській раді нам відповіли, що дозвіл на встановлення магазину підприємець отримав законно.

«Ця земля є комунальною власністю і сесія міської ради Тернополя надала договір – сервітут на встановлення МАФу. Цей договір і встановлює, що ніякого узгодження не потрібно з головним лікарем. Тож дозвіл підприємцю надався законно», – розповіла головний спеціаліст з контролю документообігу міського управління містобудування, архітектури і кадастру Оксана Решетуха.

лікарня2 лікарня3

Однак, без порушень під час закладання фундаменту уже погодженого магазину не обійшлося. Адже дозволу на вирубку дерев підприємцю у міській раді не дали.

«У нас на розгляді було звернення колективу Тернопільської обласної консультативної поліклініки, стосовно незаконного знищення зелених насаджень. З метою належного розгляду даного звернення нашими представники управління ЖКГ та Державної екологічної інспекції Тернопільської області було проведено обстеження на предмет незаконного знищення зелених насаджень на вулиці Клінічній і виявлено пні зрізаних дерев породи ялина у кількості 3 штуки, а також зафіксовано факт пошкодження 2 ялин на вказаній території», – підтвердила головний спеціаліст-ландшафник відділу благоустрою та екології міського управління ЖКГ Світлана Молодецька.

Тож питання незаконної вирубки дерев сьогодні розглядають у Державній екологічній інспекції Тернопільської області.

Світлана КРИЧКІВСЬКА 

У Тернополі водій помер за кермом автомобіля

6-8 травня в Тернополі відбудеться фестиваль «Ї»