Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Найбільший інвестор Тернопільщини купив іще один завод для розширення виробництва

Компанія з німецькими інвестиціями ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» придбала чорківський завод “Агромаш”.

агромашВартість цієї оборудки – майже 5 мільйонів гривень.

Вчора, 10 березня, відбулися збори акціонерів заводу “Агромаш”, на яких власники контрольного пакету акцій погодилися продати приміщення недіючого підприємства за 4 мільйони 907 тисяч гривень.

Щоправда, стосовно цієї угоди в акціонерів не було одностайності. Були наміри продати приміщення вдвічі дорожче, однак “німці” на такі умови не приставали і був ризик, що інвестор піде в іншу область, так як і планував це зробити з самого початку.

Нагадаємо, компанія “СЕ Борднетце-Україна” працює на Тернопільщині ось уже близько 10 років. Сьогодні “СЕ Борднетце-Україна” – це понад 3000 робочих місць, це щорічно понад 100 мільйонів гривень податків у бюджети різних рівнів та 11% всієї промисловості Тернопільщини. Уся продукція підприємства іде на експорт в Німеччину.

На базі чортківського заводу “Агромаш” інвестори планують розширити своє виробництво, в результаті чого буде створено близько 1500 робочих місць. Раніше компанія планувала запустити нову лінію у Чернівцях, але у тернопільських чиновників вистачало розуму, щоб не випустити інвестора за межі області – були запропоновані варіанти розширення виробництва саме на Тернопільщині.

Історія приходу «СЕ Борднетце-Україна» на Тернопілля повчальна для тих, хто працює чи має намір працювати у владі.

Майже десять років тому з самого початку німецьких інвесторів цікавив обласний центр, тобто Тернопіль. Але поки міські чиновники чухали потилиці і думали де б то знайти для інвестора вільну земельну ділянку в межах міста, з’явився конкурент – Тернопільський район.

Саме Тернопільський район запропонував німцям ділянку у селі Байківці, яка знаходиться поруч обласним центром. У підсумку інвестор пішов у район і зараз є основним його донором. Зокрема, минулого року створено Байковецьку об’єднану територіальну громаду тільки тому, що дане територіальне об’єднання почувається абсолютно фінансово самодостатнім завдяки податкам, які сплачує «СЕ Борднетце-Україна».

Скільки тернополяни будуть платити за лютневе опалення?

Тернополяни потрапили в жахливу аварію на львівській трасі