Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Вардинець, якого підозрюють в отриманні великого хабара, до слідчого так і не прийшов

Головний лікар Тернопільської районної лікарні Ігор Вардинець, якого підозрюють в отриманні 200 тисяч гривень хабара за тиждень так і з’явився до слідчого.

вардинецьПісля того як Ігор Вардинець вийшов на роботу, правоохоронці відновили розслідування кримінальної справи, порушеної щодо лікаря-посадовця.

У п’ятницю, 4 березня, пан Вардинець мав прийти на допит до слідчого.

У коментарях всеукраїнським ЗМІ лікар запевняв, що обов’язкового туди піде, якщо звісно ж не захворіє.

Однак, ані 4 березня, ані в наступні дні підозрюваний так і не з’явився на допит, хоча на роботу ходить.

У Тернопільському обласному управлінні Нацполіції повідомили, що за тиждень часу Вардинця у слідчого так і не було.

Тому наразі слідчі звернулися до Тернопільського міського районного суду із клопотанням про обрання йому міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, у квітні 2015 року у Тернополі оперативники викрили в отриманні 200 тисяч гривень хабара керівника лікувального закладу. Таку рекордну суму неправомірної вигоди керівник медичної установи вимагав за продовження оренди приміщення.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Саме же підозрюваний стверджує, що брав не хабар, а борг, який був йому винен чоловік. Водночас слідство у справі Вардинця фактично заморожене через те, що підозрюваний постійно перебуває на лікуванні.

Водночас правоохоронці підозрюють, що перед тим як суд прийме рішення про обрання запобіжного заходу, посадовець знову може піти на лікарняний.

 

 

У Тернополі біля овочевого ринку виявили міну

Тернопільські депутати розкажуть про свої доходи