Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У зоні АТО служить 3500 тернополян

Другу річницю з часу заснування сьогодні відзначають бійці Національної гвардії України. З нагоди свята для тернопільських вояків грав військовий оркестр та інші творчі колективи. А нацгвардійцям вручили державні нагороди.
гвардия2Національну гвардію України відновили 12 березня 2014 року. Сьогодні її лави налічують близько 60 тисяч військовослужбовців. З Тернопілля у зоні АТО служить 3 500 бійців.

Перебуваючи з робочим візитом у нашій області, військовиків привітав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

«Саме завдяки Національній гвардії 2 роки тому ми відбили перш атаки, завдяки вам ми можемо створювати громади, займатися економікою країни, тому що розуміємо, поряд з нами є мужні офіцери, воїни, які захистять нас від агресії. Яка може бути тільки спрямованою на те, щоб українська держава не могла рухати у напрямку європейської інтеграції. Тільки з Богом і тільки з вірою, що наша справа є в боротьбі за нашу незалежну Україну ми повинні долати ті виклики, які сьогодні є перед кожним. Я вас щиро вітаю з цією річницею. Слава Україні!».

гвардия1Деякі бійці отримали подяки від Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Таку відзнаку отримав заступник командира другого стрілецького батальйону  майор Ярослав Котелянець, начальник варти 4 стрілецької роти 2 стрілецького батальйону Національної гвардії України старший прапорщик Михайло Шуст, старший інструктор відділення вогневої підтримки 5 взводу спеціального призначення, 2 патрульної роти,стрілецького батальйону Національної гвардії України, старшому прапорщику Володимир Староженко.

Також відзнаки з рук керівників обласної влади отримали й інші бійці.

Згадали у День Національної гвардії України і про загиблих у зоні АТО вояків. Адже 29 травня 2014 року на сході поліг колишній командир частини генерал-майор Сергій Кульчицький. Посмертно йому присвоїли звання «Герой України» та орден «Золота зірка». Окрім того Сергія Кульчицького назавжди зарахували до списку особового складу управління військової частини 3002 ж. Хвилиною мовчання пом’янули й інших загиблих військовослужбовців.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Прозорий та зрозумілий для селянина податок – це з одного гектара землі

У Тернополі на перехресті зіткнулися два автомобілі. Є травмовані