Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Кого готові підтримати тернополяни на можливих виборах у Верховну Раду?

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) у період з 23 лютого по 8 березня провів всеукраїнське опитування громадської думки з приводу електоральних настроїв населення.

вибори111Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися в середині березня, то найбільшу підтримку отримала б ВО “Батьківщина” – за партію Юлії Тимошенко проголосували  б 18,6% виборців із тих, що готові взяти участь у голосуванні.

На другому місці “Опозиційний блок” – його підтримують 13,2% виборців.

Далі йдуть “Блок Петра Порошенка” – 11,4%, “Об’єднання “Самопоміч” – 10,9, Радикальна партія Олега Ляшка – 10,9%, ВО “Свобода” – 6,2% та “Громадянська позиція” – 5,1%.

Решту партій набирають менше 5%.

На заході України, куди входить і Тернопільщина, лідером електоральних симпатій теж є ВО “Батьківщина” – 15,4% підтримки. На другій позиції Об’єднання “Самопоміч” – 11%, Далі іде ВО “Свобода” – 7,3%, Блок Петра Порошенка і Радикальна партія Олега Ляшка готові підтримати по 6,8% виборців.

Решту партій на заході України набирають менше 5%.
Щоправда, 15% опитаних не визначилися із своїм вибором, а 11% заявили, що не підтримують жодну політичну силу.

Методом особистого інтерв’ю опитано 2039 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім Криму та окупованої території Донбасу) віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн–ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

 

 

У жителя Лановецького району виявили 25 патронів та протипіхотну міну

На Тернопільщині об’єднана громада буде самостійно фінансувати три сільські школи