Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Військовий історик виступив проти перейменування у Тернополі вулиць Живова і Танцорова

Тернопільський військовий історик Ігор Крочак виступив категорично проти перейменування вулиць, які названі на честь радянських бійців, що полягли у битві за визволення нашого міста від німецьких фашистів.

КрочакПозицію щодо перейменування вулиць історик оприлюднив на своїй сторінці у Фейбуці.

“Особисто я, категоричний противник перейменування вулиць Танцорова і Живова, це реальні бійці що загинули в боях за місто Тернопіль. Вони не мали відношення до політвідділів, комісарів, особістів діючої Червоної армії у 1944 році. Були що не на є, справжніми фронтовиками, солдатами окопниками…

Пам’ять про Другу світову війну, в якій Україна понесла чи не найбільший жертовний внесок для вітчизняних істориків незаперечна. Її треба відстояти у кремлівських фальсифікаторів історії.

Зараз потрібне не перейменування, а особиста участь у війні на Сході України ДОБРОВОЛЬЦЕМ… кожного хто хоче за петиціями, вишиванками, приховати свою немічність, “вишиватництво”, омріяну “Карту поляка”…

Любий боєць сучасної російсько-української війни на Донбасі скаже вам, що – піднятись в атаку в вуличних боях це вияв вищої вояцької гідності… А Живов і Танцоров саме в вуличних боях за місто Тернопіль загинули… Наша влада не шанує добровольців інших націй державними нагородами, а серед них є і росіяни, саме росіяни, тому що за Путінський “руцкій мір” воюють кацапи і наші “ватники”… Такими петиціями ми відмовляємось і від подвигу наших дідів українців що в Другій світовій були одягнуті в однострої червоноармійців.

Особисто в моїй родині є полеглі воїни УПА і члени ОУН, але обидва моїх діди воювали в діючій Червоній армії на “передку”, один з них піхотинець Григір Корчак не вернувся з фронту, загинув, другий артилерист Микола Семак вернувся в 1946 додому і помагав своїм бойовим досвідом братам УПівцям в лісі… Отак все переплелося в моїй особистій родинній історії, тому я, як внук солдатів Другої світової, і правнук члена ОУН (Миколи Матиящука замученого в Чортківській тюрмі МГБістами), правнучатий небіж січового стрільця і волонтер та воєнкор сучасної війни ктегорично проти перейменувань…

Реформи починаються не з дурацьких петицій, а з усвідомлення кожним своїх недоліків, не давання хабарів в системі освіти, медицині, не бігання по архівах щоб зробити “Карту поляка” і втікти від мобілізації до армії, полоскання чорноротими писками грязної білизни сусідів. Подрібно позбуватись і вдаваної “побожності” і вказувати що у всьому винуватий проклятий Путін, комуняки і москалі”. – написав Ігор Крочак.

Нагадаємо, на сайті Тернопільської міської ради нещодавно зареєстрували петицію про перейменування вулиць Живова, Танцорова і Чалдаєва. Автор петиції Анастасія Яремко пояснює, що ці вулиці названі на честь росіян-комуністів, солдатів окупаційної Червоної армії, а тому їх потрібно перейменувати в рамках декомунізації.

 

Завтра у Тернополі поховають бійця, який загинув у зоні АТО

Степан Барна здивував своєю неграмотністю – у трьох реченнях п’ять помилок