Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Бабусі не бояться патрульної поліції і далі торгують у заборонених місцях (ФОТО)

Нова патрульна поліція у Тернополі поки що в глибоких роздумах над тим, як можна побороти стихійну вуличну торгівлю.

стихія1Непереможні бабусі тим часом спокійно продають на асфальті молоко та яблука і навіть освоюють нові території. Так, окрім традиційних місць – вулиці Чорновола та біля скандального торгового центру на Привокзальну майдані, бабусі останнім часом знову почали торгувати на вулиці Шептицького біля “Збруча”.

Патрульна поліція Тернополя відреагувала на звернення міського голови про вуличну торгівлю. Однак підприємливих бабусь, які пропонують харчі з асфальту, поки що не штрафуватимуть.

Без жодних перевірок на дотримання санітарних норм, вкриті пилюкою і просто з асфальту у Тернополі продають продукти харчування уже роками. Продавці з вулиць відмовляються нести відповідальність за здоров’я покупців. Адже долають десятки кілометрів, аби нажитися на найдовірливіших жителях обласного центру.

І хоч у попередні роки міська влада намагалася співпрацювати з міліцією, проводила спільні рейди та роз’яснювальну роботу з вуличними продавцями, виділяла місця на легальних ринках, довгострокового ефекту усі зусилля не мали.

З утворенням нової патрульної служби Тернополя міський голова знову звернувся до поліцейських з проханням допомогти у боротьбі із вуличною торгівлею.

стихія2  стихія4

«Відбувається несанкціонована вулична торгівля на вулицях Живова, Чорновола, Шептицького, Майдан Перемоги, Привокзальний майдан та інших вулицях Тернополя. Окрім того попри заборону, деякі заклади торгівлі здійснюють продаж алкоголю після 22 год.», – зазначив у зверненні міський голова Тернополя Сергій Надал.

Як відреагували на звернення голови, розповіли у патрульній службі Тернополя.

«Ми знаємо про проблему стихійної торгівлі і справді сьогодні розробляємо спільний план дій із міською радою і незабаром будемо на несанкціоновану торгівлю реагувати спільними силами», – розповіла прес-секретар патрульної служби Тернополя Оксана Смільська.

 Світлана КРИЧКІВСЬКА

Ще 10 громад хочуть об’єднатися на Тернопільщині

Тернопільські аграрії передали бійцям АТО 20 тонн продуктів