Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині план по контрактниках виконали на 10%. Буде мобілізація?

В області триває набір на контрактну військову службу. Планове завдання, яке доведено нашому краю, виконано на 10%.

катинський1Відправлення контрактників у навчальні підрозділи заплановано на 11-12 лютого.

Обласний військовий комісар Володимир Катинський зазначає, що до кінця тижня кількість осіб, які будуть служити за контрактом ще зросте. Загалом набір контрактників триватиме до кінця березня, пише “За Збручем”.

– Урядом, Міністерством оборони та Генштабом визначено завдання щодо відбору військовослужбовців на службу за контрактом, як альтернативу проведення мобілізації ЗСУ, та щоб набрати професійних військових, – розповів Володимир Катинський, головний військовий комісар ТОВК. – Наразі, планове завдання по відбору на військову службу за контрактом виконане на 10%. Але попереду у нас ще два місяці, за які ми маємо подати визначену кількість людей у навчальні підрозділи. Дещо змінилися умови по відбору військовослужбовців за контрактом. Всі вони спочатку їдуть у навчальні підрозділи. Там проходять фахову підготовку до двох місяців. Якщо не потрібна фахова підготовка, то навчаються до 34 діб і з них – 16 обов’язкова загальновійськова підготовка. І після закінчення навчання відправляються у бойові військові частини. Хто має бойовий досвід, хто брав участь в АТО, заключають контракт з командирами навчальних підрозділів і впродовж трьох діб направляються у бойові частини, тобто вони не проходять додаткову підготовку у навчальних підрозділах.

Найбільше контрактників уже набрали в Бережанському, Козівському, Підгаєцькому, Тернопільському, Збаразькому районах і Тернополі. Гірше йде робота по відбору на контрактну службу в Лановецькому та Гусятинському районах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьомої хвилі мобілізації вдасться уникнути за умови, якщо контрактну служба буде набрано достатню кількість охочих.

 

У Тернополі на місце скандального директора училища є три претенденти

Чиновник розповів про три родовища нафти на Тернопільщині (ВІДЕО)