Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Замість декомунізації дитячому табору “Гайдарівець” хотіли зробити приватизацію

На Тернопільщині прокуратура попередила незаконну передачу в приватну власність дитячого оздоровчого табору  

гайдаривецьГосподарським судом Тернопільської області задоволено позов прокуратури про визнання за місцевими територіальними громадами права власності на єдиний майновий комплекс дитячого оздоровчого закладу.

Так, у 2014 році приватне підприємство розпочало процедуру незаконного оформлення правовстановлюючих документів на майновий комплекс дитячого оздоровчого закладу «Гайдарівець», розташованих у с. Кутянка Шумського району.

Захищаючи права дітей на оздоровлення та відпочинок, прокуратура Шумського району Тернопільської області у 2014 році подала до суду позов з вимогою визнати право власності на дитячу оздоровницю за територіальними громадами, але суд першої та апеляційної інстанцій відмовив у задоволені позовних вимог.

Послідовно відстоюючи інтереси дітей, прокуратура Тернопільської області звернулася з касаційною скаргою до суду вищої інстанції. Вищий господарський суд України скасував рішення судів першої та апеляційної інстанцій, а справу направив на новий судовий розгляд.

Господарський суд Тернопільської області, погодившись із доводами прокуратури, прийняв рішення передати дитячу оздоровницю у комунальну власність.

Як повідомляє прес-служба прокуратури у Тернопільській області, балансова вартість майнового комплексу дитячого оздоровчого закладу «Гайдарівець» становить понад 140 тис. грн.

На Тернопільщині чоловік втік з лікарні і загинув від переохолодження

У школі, яку недавно відкривав Порошенко, виникло невдоволення батьків