Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чому Степан Барна не захотів рятувати тернопільську “Ниву”?

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна, будучи палким шанувальником регбі та пейнтболу, відмовився простягнути руку допомоги професійному футболу Тернопільщини.

Барна6Причину цього він пояснив під час нещодавньої зустрічі з головою обласної федерації футболу Володимиром Мариновським.

— Я не вважаю, що ми зараз маємо стояти на позиції підтримки професійного футболу. Дистанціююся від будь-яких зобов’язань щодо нього, — заявив Степан Барна. — По-перше — через обмежені ресурси, по-друге, я хочу бачити в цих командах вихованців тернопільського футболу. Готовий розглядати варіанти підтримки професійних команд лише тоді, коли там гратимуть футболісти з Тернопільщини. Водночас обласна адміністрація буде стояти на позиції підтримки масовості футболу, зокрема, дитячого, юнацького та аматорського.

Слід зауважити, що у своєму коментарі Степан Барна допустився помилки, а може просто не знайшов кращих аргументів для того, щоб виправдати свою байдужість до найпопулярнішого виду спорту.

Насправді, у команді ФК “Тернопіль” виступає достатня кількість вихованців місцевого футболу. У складі “Ниви” їх було значно менше, але водночас чимало футболістів з Тернопільщини (Григорій Ярмаш, Олександр Ільющенко та ін.) виступають за команди української прем’єр-ліги.
Посилання на обмежені ресурси теж абсолютно недоречне. ФК “Тернопіль” є муніципальним клубом, ним повністю опікується Тернопільська міська рада. ФК “Нива” була приватним клубом і виділяти на приватну команду бюджетні гроші – це чистої води корупція.

Єдине, що вимагалося від очільника області, – це промоційна підтримка професійного футболу Тернопільщини для того, щоб заохотити місцевий бізнес для фінансування професійних клубів.

Але Степан Барна чи то не зрозумів, що від нього вимагається, чи просто вдав ніби не розуміє.

Тепер же щось змінити уже пізно. Тернопільська “Нива” розформована.

 

І все ж таки чий депутат попався з хабарем?

Екс-губернатор Тернопільщини розповів доки Яценюк буде на посаді прем ‘єр-міністра