Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Будівництво ГЕС на Дністрі загальмували інформаційними запитами

У справі будівництва ГЕС на Дністрі пауза

Днистер7 «Наразі направили запит в Інститут екології Карпат та Інститут гідробіології Національної академії наук України, Тернопільський національний педагогічний університет, інспекцію охорони пам’яток історії і культури, Тернопільську ОДА, ПАТ «Укргідроенерго» з метою отримати відповідні документи і висновки експертів щодо можливості реалізації проекту будівництва на Дністрі каскаду ГЕС, — зазначає голова тимчасової контрольної комісії Тернопільської обласної ради з вивчення питання щодо будівництва каскаду ГЕС на верхньому Дністрі Роман Нитка. — Як тільки отримаємо відповіді, буде прийнято рішення щодо подальшого розвитку подій».

Як стверджують автори проекту, його реалізація дозволить зменшити споживання природного газу. Енергію Дністра планують використовувати у бюджетній сфері — школах, дитсадках, лікарнях, фельдшерсько-акушерських пунктах для опалення та гарячого водопостачання.

Проте громадськість області виступила категорично проти будівництва каскаду ГЕС на Дністрі, зазначаючи, що екологічна шкода від реалізації цього проекту буде значно більшою, ніж енергетичні прибутки.

Андрій ОМЕЛЬНИЦЬКИЙ

Наш дорожній рух – це український соціум у мініатюрі

Усі голи тернопільської “Ниви” в її останньому сезоні