Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині черговий скандал: виявили могильник із сотнями мертвих свиней (ФОТО)

Повідомлення про незаконне захоронення свійських тварин надійшло до працівників Лановецького відділення поліції від місцевого жителя.

могильник1Чоловік розповів, що у полі, неподалік від підприємства «Агропродсервіс», він виявив величезну кількість мертвих свиней.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група та працівники ветеринарної медицини. Правоохоронці встановили, що працівники підприємства скидали в силосну яму туші тварин різного віку.

Представники Агропродсервісу пояснили правоохоронцям, що захоронення тимчасове, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Як з’ясували поліцейські, у минулому році агрокомплекс утилізовував тварин в селі Озерна Тернопільського району. Проте строки договору прострочені. Їх керівництво свинокомплексу взялося поновляти лише після втручання правоохоронців.

На даний момент частину тушей уже вивезли на утилізацію. Санітарно-епідеміологічну ситуацію на місці захоронення вивчають працівники ветеринарної медицини.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудового розслідування злочинів згідно статті 239 ККУ – захоронення або псування земель. Триває розслідування.

 

У свинному конфлікті новий поворот: люди перекрили трасу на Київ

Грип на порозі, а у Тернополі батьки скаржаться на холод у школах