Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Грип на порозі, а у Тернополі батьки скаржаться на холод у школах

Відразу дві скарги розміщені на сайті Тернопільської міської ради у рубриці “питання-відповіді”, у яких батьки нарікають на низьку температуру у навчальних закладах міста.

холод2“Шановний пане мер, нас батьків, першокласників 27-ої школи турбує температурний режим в 1-В класі. Незважаючи на те, що батьки переставили за свій рахунок вікна, температура в класі +12. А все через те, що опалюється клас 2-ма батереями,в той час коли по всіх нормативах мало б бути хоча б 4-и. Ми просто у відчаї, на даний момент багато дітей хворі. Це просто неприпустимо заставляти шестирічну дитину проводити 5 годин в класі з такою температурою”. – написав автор під ніком Батьки сьогодні, 13 січня.

А днем раніше аналогічна скарга була розміщена, де вказувалося на низьку температуру повітря у школі №23.

“Шановний міський голово! Прошу здійснити контроль за тим, як обігрівають школи. Вчора дитина прийшла додому і скаржилася, що було дуже холодно в ЗОШ № 23. Я розумію, що були канікули і школа не опалювалася, але зважаюч на епідеміоологічну ситуацію в країні не варто нехтувати опаленням в школі. Сьогодні я сама зайшла до класу – батареї ледь теплі, а діти – всі мокрі, бо на вулиці дощ зранку падав. Нема де сушити одяг, взуття і самим нема як зігрітися. Вчителька сказала, що дозволяє одягати куртки і підходити до батареї грітися, але чи це нормально, коли в школі замерзають пальці? Прошу подбати про дітей і зобовязати диеркторів шкіл совісно опалювати свої заклади. Якщо настільки треба економити – то краще продовжити канікули, адже такими темпами скоро карантин робити треба буде!” – написала 12 січня тернополянка під ніком Тетяна.

Слід зауважити, що у навчальних закладах Тернополя запровадили індивідуальні теплові пункти (ІТП). Ці ІТП дозволяють суттєво економити тепло у вихідні дні та вночі, але у ряді шкіл керівники зловживають цим дивом техніки, налаштовуючи її на нижчу температуру аби наекономити собі на премії.

На Тернопільщині черговий скандал: виявили могильник із сотнями мертвих свиней (ФОТО)

Свинячий грип уже дістався до Тернопільщини (ВІДЕО)