Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі працівники районної лікарні погрожують вийти на акції протесту

Нещодавно відбулися збори колективу Тернопільського районного територіального медичного об’єднання (ТРТМО), пов’язані зі зміною керівництва та нововведеннями Уряду щодо передачі закладів вторинної медицини на баланс обласного бюджету.

ликарня2На збори були запрошені голова Тернопільської районної ради Андрій Галайко та перший заступник голови Тернопільської обласної ради, керівник партії ВО «Батьківщина» в області Василь Деревляний, повідомляє прес-служба ВО “Батьківщина”.

Представники чисельного колективу висловили своє обурення дивними процесами, які відбуваються в медзакладі, які медики пов’язують з бажанням окремих високопосадовців області «прихватити» приміщення лікарні, розміщеної в центрі міста Тернополя.

«Ми розуміємо, що така будівля в центрі міста є «ласим кусочком», на який ще попередня влада «кинула око». Зараз це питання знову загострилося, ми можемо втратити робочі місця, а жителі Тернопільського району і не тільки, якісну медичну допомогу», – висловив побоювання колективу ТРТМО завідувач хірургічного відділення, депутат Тернопільської обласної ради від партії ВО «Батьківщина» Володимир Лісовський.

Працівників районної лікарні здивовані «закулісними» іграми щодо призначення нової структури та керівництва закладу, а точніше – управляючої особи.

За словами лікарів, посада управляючого ніколи не було в їх медзакладі, тому ніхто толком не розуміє функцій нового працівника. Зате про саму новопризначену, або «смотрящу» вже ходять легенди.

Медики подейкують, що управляти ними адміністрація Тернопільської районної ради направила дружину заступника керівника СБУ в Тернопільській області, яка й медичної освіти не має.

Голова Тернопільської районної ради, зважаючи, що знаходиться на займаній посаді лише місяць, відмовився коментувати таке призначення. Але від себе пообіцяв, що нікому передавати будівлю Тернопільського районного територіального медичного об’єднання не збирається. Хоча, зрештою, визнав, що все залежить від рішення сесії районної ради.

Працівники лікарні були рішучими в своїх виступах, вони вирішили боротися за збереження повноцінної роботи медзакладу в існуючому колективі та будівлі і, навіть, виходити на акції протесту, якщо буде потреба.

Вислухавши позицію всіх виступаючих, Василь Деревляний запевнив колектив лікарні в підтримці політичної сили, яку представляє та Тернопільської обласної ради.

«Ви кажете, що не будете здаватися без бою, тому я прошу вас підготувати таке ж «революційне» звернення до Тернопільської обласної ради. Мені здається, що вже минули часи репресій та політичного самоуправства, коли під «угодних» створювали посади, «дерибанили» все, що нерівно лежить. Керівництво обласної ради, наша фракція, я як перший заступник голови – ми на вашій стороні і будемо разом з вами боротися за збереження медзакладу та трудового колективу», – наголосив представник «Батьківщини».

Василь Деревляний заспокоїв медпрацівників, що питання передачі Тернопільського районного територіального медичного об’єднання на фінансування із обласного бюджету нічого поганого для закладу не несе.

«Обласне фінансування не несе жодної загрози закладу та його колективу. Головне, щоб ми спільно з вами попрацювали над втіленням цієї реформи в життя. Так само, я прошу вашої єдності, коли постане питання призначення нового головного лікаря, щоб вашу чітку позицію не могли змінити підкупом чи шантажем», – звернувся  до працівників районного медзакладу В.Деревляний.

На Тернопільщині тільки за один день розбили у ДТП понад 20 автомобілів

Тернопільський таксист викрав 9 автомобілів і відігнав їх у село до бабусі