Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Вибори закінчилися. У Тернополі піднімають тарифи на проїзд

Ще не встигли висохнути штампи на виборчих протоколах, як у Тернополі влада уже заговорила про підняття тарифів. Зокрема, йдеться про підвищення вартості проїзду у тролейбусах до 2,50 гривень.

тролейбусДиректор комунального підприємства “Тернопільелектротранс” Андрій Мастюх на засіданні виконкому, яке відбулося 18 листопада, пояснив, що ціна 2,50 грн. зумовлена зростанням вартості електроенергії.

Як зазначив Андрій Мастюх, тарифи на електроенергію у цьому році зросли вдвічі. На початку року “Тернопільелектротранс” платив за тарифом 36 копійок за кВт, а зараз платить уже 72 копійки. Окрім того у грудні тариф може зрости до 99 копійок.

Керівник комунального підприємства пропонує підняти тарифи один раз, а не по кілька разів. Тому пропонується такий відчутний стрибок для пасажирів – з 1,50 грн. за проїзд до 2,50 грн., тобто відразу на 70%.

– Тариф 2 гривні 50 копійок – це буде той тариф, при якому комунальне підприємство зможе жити без фінансування з міської казни. – запевнив пан Мастюх.

У міській раді зауважують, що тариф 1,50 грн за проїзд у тролейбусах залишився лише у Тернополі. В інших містах він становить  2 грн-2.50 грн.

Слід зауважити, що тарифи на електроенергію зросли не сьогодні і не вчора, але раніше у Тернопільській міській нічого не згадували про підняття тарифів. Лише після того, як тернополяни “правильно” проголосували міська влада береться за підняття тарифів.

Але слідом за зростанням вартості проїзду у тролейбусах, зросте і вартість проїзду у маршрутних автобусах. Адже у Тернополі приватні перевізники вже давно вимагали тарифу вищої, ніж 3 грн, але стримувало їх тільки те, що багато пасажирів відмовляться від маршруток і користуватимуться тролейбусами.

19 листопада на Тернопільщині оголошено Днем жалоби

Цього року на Тернопільщині втопилися 35 людей